1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Gerechtigheid

Publicatie op : 01-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gerechtigheid

239 Hits.
De man had zich de hele dag in de bossen verscholen gehouden en nu de zon langzaam plaatsmaakte voor de schemering waagde hij het zijn tocht te vervolgen . Het duurde niet lang voordat hij op een weg stuitte. Hij liep naar het midden en tuurde het onafzienbare asfalt af. Door de dunne zolen van zijn slecht passende schoenen voelde hij het nog nagloeien van de zinderende hitte. Hij hield een hand boven zijn ogen en zag in de verte iets aan komen rijden. Het was nog ver weg maar als de bestuurder dezelfde snelheid hield was hij binnen twee minuten bij hem. De man bleef op de weg staan. Het was een risico maar hij kon niet anders. Hij had domweg geen keuze. Hij tuurde ingespannen naar de naderende auto en zag dat het een oude Dodge Pickup was die met volle snelheid op hem af reed.
Een paar meter voor hem kwam de Dodge tot stilstand in een wolk van stof ,gepiep van remmen en brandend rubber. Stilte die alleen werd verbroken door het tikken van de afkoelende motor.
Een portier zwaaide open en een rood verbrand gezicht keek hem aan. Een zwarte baard en een strooien hoed op.
'Ben je levensmoe?'
'Ik heb een lift nodig.'
'Waar wil je heen?'
'Weg van hier.'
' Ben je op de vlucht?'
Hij antwoordde niet, trok met enige moeite de gouden ring van zijn vuile vinger.
'28 karaat. Als je me meeneemt is ie voor jou.'
'Ik heet Ben. Stap maar in.'
De man liep om de auto heen.
Ben startte de motor, schakelde en reed weg. Hij wierp een korte blik op de man naast hem.
'Ik hoef je ring niet, vriend. Ik ben niet gek.'
De man trok een wenkbrauw op.
'We zitten hier vlakbij de staatsgevangenis. Je hebt kleren aan die je niet passen. De schoenen die je draagt zijn te klein. Als ik mocht gokken, zou ik zeggen dat je bent ontsnapt. '
Tevreden over zijn opmerkzaamheid verstevigde Ben zijn greep op het stuur.
'Ik neem je mee tot de dichtstbijzijnde stad. Dan gooi ik je eruit en ben je op zelf aangewezen.'
De man knikte haast onmerkbaar en leunde ontspannen achterover. Na een paar minuten keek hij Ben aan met een geamuseerde blik op zijn gezicht.
'Wat?'
'Je neemt aan wat voor de hand ligt.'
Ben schoof zonder zijn ogen van de weg te houden de hoed op zijn achterhoofd en krabde zijn voorhoofd. Zijn stem klonk aarzelend.
'Ik heb geen flauw idee waar je het over hebt.'
'Ik heb een dochter van twaalf jaar, Jessica  heet ze. Mijn enige kind en ik ben stapelgek op haar.'
Ben knikte. Zijn handen begonnen te trillen aan het stuur.
'Vorige maand is ze verkracht door een zieke klootzak toen ze van school naar huis fietste.'
Hij keek Ben aan en glimlachte.
'Een kind van twaalf. Wat vind je daarvan. Ben je dan een zieke klootzak, of niet. En weet je wat ze me vertelde? '
Met een ruk trok Ben de pickup de weg af, remde en stuurde de berm in. De man was sneller. Ben voelde het koude staal van een loop tegen zijn hoofd gedrukt.
'In de hel wachtten ze op je, Ben.'
Ben begon te gillen maar na twee knallen gilde hij niet meer. Ben hing half uit de auto met twee kogels in zijn hoofd. Hij was morsdood. De man gaf hem een trap na.
Tevreden neuriënd schoof hij op de plaats van Ben en stuurde de pick up uit de berm.
Als hij doorreed kon hij voor middernacht thuis zijn.
.
 
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.01.21
Feedback:
Wilfred, hoewel de ontknoping zeker verrassend is, is het verhaal zelf niet geloofwaardig. Want ik vraag me 2 dingen af: Wie neemt er s’nachts een lifter mee waarvan hij blijkbaar weet dat het een gevangene is? En hoe weet de gevangene dat uitgerekend in deze auto, de verkrachter van zijn dochter zit?
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
ufo
378
Lezen?
Wraak uit het hiernamaals
317
Lezen?
Gokschuld
307
Lezen?
De koelkast
301
Lezen?
Moederliefde
299
Lezen?