Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

447 Hits

Publicatie op:
gehaktschotel

Voor het eerst deze week zaten we samen aan tafel Met al die wisselende diensten van mij en die late vergaderingen van jou zagen we elkaar op het moment echt niet veel. Het gaf niets. We waren het wel gewend. Gelukkig wisten we de tijd die we wel samen hadden beide te waarderen en deden we ook daadwerkelijk moeite voor elkaar. De tafel was gedekt, wijntje erbij, eten in de oven.

We proosten op het feit dat wij nu weekend hadden. Het was weliswaar maandag, maar we hadden beide twee dagen vrij. Vrij voor elkaar.

Je kijkt me aan: “En wie heb je deze week nog willen wurgen”?

Ik lach. Weet precies wat je bedoelt. Ik kan nogal eens klagen over collega’s die werk laten liggen of gruwelijk irritante roddels verspreiden.

“Nou wie?”

Ik neem een slok wijn. “Als jij nu eens de ovenschotel pakt dan vertel ik het je zo. Het is namelijk een heel smakelijk verhaal.”

Je staat op en kijkt in de oven. “Ruikt goed! Hoor ik je zeggen”. “Het is je geraden, ben er lang zat mee bezig geweest”. Je komt terug en zet de ovenschotel op tafel. Als we opscheppen zeg je: ”Nou je verhaal. Wie wilde je vermoorden. Moet ik al een advocaat bellen”?

“Nee, joh, nergens voor nodig. Ik laat toch geen bewijsmateriaal achter. Ik heb hem netjes in hele kleine stukjes gesneden”. Ik neem een hap. “Au. Heet. Kut”.

“Blazen, dat weet je toch!, maar ga verder, in kleine stukjes gesneden?” “Wie dan?. Waarom?”

“Nee, ik moet je eerst een stukje voorgeschiedenis geven”, zeg ik. “Oké, Ik luister” is het te verwachten antwoord.

“Je weet toch dat er vorige maand een nieuwe stagiaire is begonnen bij ons. Nou dat is niet onopgemerkt gebleven. Een zeer mooie jongedame, Slim, niet op haar mondje gevallen, prima om mee te werken en gewoon een leuke meid. Maar ja, ze viel nogal in de smaak bij de mannen. Een beetje veel eigenlijk. Natuurlijk is er dan altijd een die te ver gaat. Ik denk dat je al kunt raden wie. Juist, die”.

Ik wacht zijn antwoord niet af.

“Smaakt de gehaktschotel?”

“Ja, prima, lekker, mag je vaker maken. Ga verder. Wat heeft Biemans nu weer gedaan”?

Ik grijns. Juist, Biemans dus. Getrouwde macho, klootzak, die prat ging over zijn avontuurtjes, zijn vrouw regelmatig een tik verkocht en ondanks zijn inmiddels erg dik persoonlijk dossier nog steeds niet uit het korps was gegooid. Als rechercheur was hij goed, erg goed, maar dat was dan ook de enige reden waarom hij die functie nog kon uitoefenen. Steeds minder collega’s wilden met hem samenwerken en nog minder waren bereid hem te dekken voor zijn fouten.

“Je weet de interne zaken hem op de hielen zit?” Het was geen vraag. Het was al eerder een onderwerp geweest. “Goed Biemans weet dat hij binnenkort zeer waarschijnlijk kan vertrekken maar de macho in hem kon het weer niet nalaten. Hij moest en zou dat ‘grietje hebben’. Het begon met een aantal mails aan haar adres, vervolgens hing hij steeds vaker om haar heen waarbij hij haar bepaalde voorstellen deed en haar telkens ‘per ongeluk ’aanraakte. Om van hem af te zijn heeft ze hem toen heel openlijk afgewezen en belachelijk gemaakt. Helaas was zijn wraak zoet. Had ik al gezegd dat hij een zeer goed rechercheur was?. Hij had wat ‘foutjes’ ontdekt in haar verleden en chanteerde haar ermee. Ze stemde in met seks met hem in de hoop dat hij haar verleden zou laten rusten. Hij stopte echter niet en bleef haar tot seks dwingen, nam er foto’s en video’s van. Eergisteren werd het haar teveel en heeft ze alles opgebiecht bij zowel de chef als bij interne zaken. Ze werd per direct ontslagen, ze was niet meer welkom, ze was chantabel en werd een te groot risico voor iedereen.

En Biemans?

Ach, de grotere stukken heb ik door het riool verspreid over de stad. Van het goede vlees heb ik een lekkere gehaktschotel gemaakt”.

Even, heel even maar, kijk je me verschrikt aan.

Dan, met een lach op je gezicht schuif je je vork vol: Nou, Biemans smaakt goed!

Ik proost met mijn glas naar je.

You know me.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "gehaktschotel"

© Ingrid Bruggink

In elke boekenwinkel: