Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Geen katje om zonder hand

“Bert, waar ben je?”
Op een broeierige namiddag komt Britt thuis van haar wekelijks rondje joggen. In de tuin gekomen ziet Britt een badhanddoek en smartphone liggen. “Vreemd,” denkt ze en maakt aanstalten om via de achterdeur binnen te gaan.

Met de klink in de hand schrikt Britt als een beweging haar aandacht trekt. Ze draait zich om en ziet hoe de innemende buurvrouw in haar rode bikini achteloos de trap naar de veranda neemt.

“Hoi Sonja,” begroet Britt haar vriendelijk en ze betreedt de lege villa. “Bert?,” weergalmt het in de inkomhal. Het antwoord blijft uit. Volslagen in paniek rent Britt, via de voordeur, terug de straat op. “Verdomme Bert, waar ben je?!”

In enkele stappen staat Britt, volledig opgedraaid, aan de deur van haar buurvrouw. Nadat ze aangebeld heeft, hoort ze Sonja roepen: “ja, ik kom eraan!”. Het wachten duurt een eeuwigheid.

Wanneer Sonja uiteindelijk in het portaal verschijnt, krijgt Britt haast een toeval. “Bert niet gezien?”, kan ze nog net over haar lippen krijgen. “Britt? Gaat het met je?,” vroeg Sonja, “je ziet zo bleek, kom binnen.”

In een waas ziet Britt hoe op de keukentafel een potje nagellak, met het borsteltje ernaast, staat en aan een stoel een badhanddoek hangt. Het wordt haar teveel wanneer ze een glaasje water aangereikt krijgt.

Geen Bert te huize Sonja, Britt zag de donkere aarde onder haar vingernagels, het glas valt op de granieten vloer in stukken, met de reeds gelakte vingers neemt Sonja de zonnebril uit haar topje — Britt haar beurt komt nog.

© Bart Deleyn op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Waar gaat dit verhaal in godsnaam over? Voor mij volkomen abracadabra. Op het eind gaat het verhaal plotsklaps over van de tegenwoordige tijd naar de verleden tijd en dan weer terug naar de tegenwoordige tijd en weer terug naar de verleden tijd. En dan... weer naar de tegenwoordige tijd.
Voor het eerst in zeven jaar dat ik hier iemand één ster geef.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • elsbeth boom 30.10.22
  jij bent een stuk strenger dan ik. maar ik had eigenlijk 2 sterren willen geven.
  • Ewald Hagedorn 30.10.22
   Ik twijfelde tussen 1 en 2 sterren, Elsbeth. Ik heb alle eerdere inzendingen van de heer Deleyn mee laten wegen en kwam tot deze keuze.
 • Bart Deleyn 30.10.22
  Dit was een deelname op de site Sweek met als thema #MicroAarde. Ik ben tevreden dat je me meld dat dit verhaal niet te snappen is, daar kan ik maar uit leren! Ik herwerk het volgende week en post een nieuwe duidelijke versie.
30.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik snap het geloof ik niet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig