Bart Deleyn

Geen katje om zonder hand

© Bart Deleyn op 29.10.2022.

“Bert, waar ben je?”
Op een broeierige namiddag komt Britt thuis van haar wekelijks rondje joggen. In de tuin gekomen ziet Britt een badhanddoek en smartphone liggen. “Vreemd,” denkt ze en maakt aanstalten om via de achterdeur binnen te gaan.

Met de klink in de hand schrikt Britt als een beweging haar aandacht trekt. Ze draait zich om en ziet hoe de innemende buurvrouw in haar rode bikini achteloos de trap naar de veranda neemt.

“Hoi Sonja,” begroet Britt haar vriendelijk en ze betreedt de lege villa. “Bert?,” weergalmt het in de inkomhal. Het antwoord blijft uit. Volslagen in paniek rent Britt, via de voordeur, terug de straat op. “Verdomme Bert, waar ben je?!”

In enkele stappen staat Britt, volledig opgedraaid, aan de deur van haar buurvrouw. Nadat ze aangebeld heeft, hoort ze Sonja roepen: “ja, ik kom eraan!”. Het wachten duurt een eeuwigheid.

Wanneer Sonja uiteindelijk in het portaal verschijnt, krijgt Britt haast een toeval. “Bert niet gezien?”, kan ze nog net over haar lippen krijgen. “Britt? Gaat het met je?,” vroeg Sonja, “je ziet zo bleek, kom binnen.”

In een waas ziet Britt hoe op de keukentafel een potje nagellak, met het borsteltje ernaast, staat en aan een stoel een badhanddoek hangt. Het wordt haar teveel wanneer ze een glaasje water aangereikt krijgt.

Geen Bert te huize Sonja, Britt zag de donkere aarde onder haar vingernagels, het glas valt op de granieten vloer in stukken, met de reeds gelakte vingers neemt Sonja de zonnebril uit haar topje — Britt haar beurt komt nog.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
28-10-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

Voorwaarden KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!