SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Fruitvlieg

Publicatie: | Jan sammels
Je eet een banaan. De fruitvlieg aan de onderkant gaat moeiteloos mee naar binnen. Dat is anders met die wesp op je krentenbol, die vecht terug. Man, man, wat doet dat zeer. Vreemd eigenlijk, waarom niet: ‘vrouw, vrouw, wat doet dat zeer’? Van mensen snap je nooit wat, dus ga je maar slapen. Er is onderzoek naar gedaan, iedereen eet gemiddeld zonder problemen 8 spinnen per jaar in zijn slaap. Om het niet erger voor te stellen, je kan een bananenschil op straat tegenkomen, de gemiddelde kunstijsbaan kan daar een voorbeeld aan nemen. Zoals dat gaat, iedere dag wordt je ouder, je werkt het bekende rijtje af: fiets, auto, stok, duwkarretje, maar dan heb je een hoop kleinkinderen en een sloot achterkleinkinderen, dat maakt alles goed.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.