1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-06-2020

Hits: 550

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Fotolijstje

Aangepast: 13-06-2020
Eén of ander fotolijstje wil ze hebben. Nu. Die heeft ze nu nodig. Zo snel mogelijk, zegt ze, want maandag - vandaag is het vrijdag - wil ze hem terugbrengen. Nu! Maar hoe komt ze er dan aan? Gekregen. Van een cliënt, die nu dementie heeft. Eigenlijk mag je geen cadeaus aannemen van cliënten, maar hij drong zo aan. Mijn moeder deed het toch. En nu zeker een jaar later, terwijl m'n ouders al gescheiden zijn en zij dus ergens anders woont, moet ik gaan zoeken naar een fotolijstje. Ik loop de trap op naar de donkere hal op zolder en doe het licht aan. Bij welke doos zal ik beginnen? vraag ik mezelf af. Duizend dozen. Allemaal opgestapeld. Ik pak er één van de stapel en open hem. Geen fotolijstje.

Ik kijk nog in een andere doos voordat ik me realiseer dat het zo geen doen is.

Volgende dag: of ik NU kan komen en dat ik het fotolijstje niet vergeet. 'Ik ben nu thuis,' zegt ze. Ik vraag het m'n vader, of die het fotolijstje gezien heeft.

'Zegt me niets,' zegt die, terwijl het fotolijstje vorige week nog in de woonkamer stond. 'Misschien in de schuur, of in één van de dozen.' Natuurlijk niet in de schuur, denk ik, dus ik de trap weer op en neem een zaklamp mee. In de eerste doos zat hij niet. In de tweede ook niet. En een paar dozen later denk ik: Verdomd, misschien toch in de schuur, maar als ik, nadat ik alle verhuisdozen heb verhuisd, een doos vind met 'breekbaar' erop, vind ik het fotolijstje. Verdraaid, denk ik.

Ik stuur een foto door naar m'n moeder van het lijstje om te kijken of het de goede is. Maar dan zie ik een berichtje verschijnen: 'Ik ga nu boodschappen doen. Tot zo.' Ze laat me een uur wachten.

Als ik dan eindelijk onderweg ben met het fotolijstje in m'n fietstas, nadat ze heeft gezegd dat ze weer thuis is, belt ze me. Wanneer ik kom. Of ik NU kom. Ik zeg dat ik NU kom. Sterker nog: ik ben al onderweg, denk ik haastend. Ik versnel over het lelijke straatweggetje en verbaas me over haar haast, alsof ze hem écht nu nodig heeft, terwijl ze hem maandag pas wil brengen. Ik denk aan de dementerende cliënt waar mijn moeder altijd schoonmaakt, en vraag me af waarom er altijd spullen worden gegeven aan mijn moeder, en waarom ze ze aanneemt, terwijl iedereen altijd wordt gevraagd geen spullen aan te nemen. Dat weet ze zelf ook. Dat had ze me een keer verteld.

Bij de bocht, die ik nietsvermoedend en onschuldig neem, ook al rijd ik haastend en onoplettend, een auto die tegen me aanbotst. 'Godverdomme!' schreeuw ik vallend en verongelijkt. Hij rijdt veel te snel natuurlijk. En de bestuurder rijdt gewoon door, zonder om te kijken. Ik til m'n fiets op en kijk achter me, naar de auto en als die een hoek om is naar m'n fietstas, en zie het fotolijstje in scherven in m'n tas - die had ik er dan wel nog omheen als bescherming. Ik haal hem eruit. De verschillende scherven vallen in stukjes uiteenspattend op de weg naast me, verspreid over de straat. De foto is nog heel: ik en mijn moeder, drie jaar geleden. Neem ik die mee.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Boer
635
Lezen?
Stilte
583
Lezen?
Wandelend
539
Lezen?