1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-04-2021

Hits: 358

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Fluisterbank.

Aangepast: 21-04-2021
Ergens in het vlakke landschap staat ze. Al een beetje aangevreten door de tand des tijds en de weersomstandigheden natuurlijk.
 
Als je voorbij komt gewandeld dan hoor je haar fluisteren: " Hallo, ik ben hier voor jullie hoor, kom gerust even zitten. "
En ze heeft wel wat te bieden, een mooi zicht op het weidse landschap dat je eerder al wel zag maar dat toch minder opviel in het voorbij wandelen, en dan vooral die immense, deugddoende stilte.
 
" Daarom fluister ik" weet ze te zeggen, " Ik wil de stilte niet storen! "
Ik vraag of ze zich niet verlaten voelt daar op de heide " Maar nee" stelt ze me gerust " Ik zie hier mensen voorbij komenen ik nodig ze uit om eventjes te verpozen, om van de rust te genieten en om naar de wind te luisteren.
Ik hoor hen praten tegen elkaar, hun verhalen ontroeren me soms of maken me blij. En het leukst zijn de verliefden, die hebben weliswaar geen aandacht voor mij, versleten bank dat ik ben, zij hebben enkel maar oog voor elkaar maar het doet mijn oude ziel deugd om steeds weer de intensiteit en de tederheid te voelen die als een onzichtbare wolk rond hen hangt.
 
Zo heb ik al verscheidenen tatouages opgelopen want soms kerven ze hun namen in mijn oude huid als aandenken aan de liefde die hen samensmolt.
 
Maar de honden...daat hou ik niet van, speciaal niet van de mannetjes...Ik zie ze naderen en hou mijn oude hart vast en verdomd als het niet waar is, sttevast gebeurt het, ze heffen hun poot op en plassen me onder! Ik roep vol afgrijzen maar meer dan een gekraak krijg ik niet uit mijn verweerde keel.
 
Tja, ik voel met de oude bank mee en spreek troostende woorden.
 
Winter komt en gaat weer voorbij, wandelen is even niet leuk maar bij de eerste lentedag ga ik terug.
 
De oude bank is er niet meer, er staat nu een jong exemplaar, blakend van zelfvertrouwen, netjes in de verf.
Ik vraag waar de oude bank naartoe is en de snotneus zegt smalend: " Het werd tijd dat die oude zaag afgevoerd werd, het is nu aan de jongeren. Waar die naartoe is? Ik zou het niet weten, een rendez vous met een kettingzaag zeker? "
" En zeg, als je hier komt zitten, een beetje oppassen hé, ik zit net in de nieuwe verf en heb er de pest aan als er krassen in mijn vel komen. "
 
Ik ga verder en bedenk dat arrogantie overal te vinden is, zelfs bij banken.
En de wind blaast koud...of is het maar een idee?
 
Op de terugweg passeer ik een stelletje met een jonge, speelse hond. " Hier Max " roept het baasje...
 
Ik heb binnenpretjes...Eigenlijk blaast de wind toch niet koud...
 
 
 
 
Noot van de schrijver:
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.04.21
Feedback:
Mooi verhaal, mooi geschreven.
Show more
22.04.21
Feedback:
Heel leuk verhaal. Met plezier gelezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De Zwarte Madame
772
Lezen?
TIJD
737
Lezen?
De bedekte!
721
Lezen?