Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

163 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Fluisterbank.
Ergens in het vlakke landschap staat ze. Al een beetje aangevreten door de tand des tijds en de weersomstandigheden natuurlijk.
 
Als je voorbij komt gewandeld dan hoor je haar fluisteren: " Hallo, ik ben hier voor jullie hoor, kom gerust even zitten. "
En ze heeft wel wat te bieden, een mooi zicht op het weidse landschap dat je eerder al wel zag maar dat toch minder opviel in het voorbij wandelen, en dan vooral die immense, deugddoende stilte.
 
" Daarom fluister ik" weet ze te zeggen, " Ik wil de stilte niet storen! "
Ik vraag of ze zich niet verlaten voelt daar op de heide " Maar nee" stelt ze me gerust " Ik zie hier mensen voorbij komenen ik nodig ze uit om eventjes te verpozen, om van de rust te genieten en om naar de wind te luisteren.
Ik hoor hen praten tegen elkaar, hun verhalen ontroeren me soms of maken me blij. En het leukst zijn de verliefden, die hebben weliswaar geen aandacht voor mij, versleten bank dat ik ben, zij hebben enkel maar oog voor elkaar maar het doet mijn oude ziel deugd om steeds weer de intensiteit en de tederheid te voelen die als een onzichtbare wolk rond hen hangt.
 
Zo heb ik al verscheidenen tatouages opgelopen want soms kerven ze hun namen in mijn oude huid als aandenken aan de liefde die hen samensmolt.
 
Maar de honden...daat hou ik niet van, speciaal niet van de mannetjes...Ik zie ze naderen en hou mijn oude hart vast en verdomd als het niet waar is, sttevast gebeurt het, ze heffen hun poot op en plassen me onder! Ik roep vol afgrijzen maar meer dan een gekraak krijg ik niet uit mijn verweerde keel.
 
Tja, ik voel met de oude bank mee en spreek troostende woorden.
 
Winter komt en gaat weer voorbij, wandelen is even niet leuk maar bij de eerste lentedag ga ik terug.
 
De oude bank is er niet meer, er staat nu een jong exemplaar, blakend van zelfvertrouwen, netjes in de verf.
Ik vraag waar de oude bank naartoe is en de snotneus zegt smalend: " Het werd tijd dat die oude zaag afgevoerd werd, het is nu aan de jongeren. Waar die naartoe is? Ik zou het niet weten, een rendez vous met een kettingzaag zeker? "
" En zeg, als je hier komt zitten, een beetje oppassen hé, ik zit net in de nieuwe verf en heb er de pest aan als er krassen in mijn vel komen. "
 
Ik ga verder en bedenk dat arrogantie overal te vinden is, zelfs bij banken.
En de wind blaast koud...of is het maar een idee?
 
Op de terugweg passeer ik een stelletje met een jonge, speelse hond. " Hier Max " roept het baasje...
 
Ik heb binnenpretjes...Eigenlijk blaast de wind toch niet koud...
 
 
 
 
Noot van de schrijver:

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Fluisterbank."

22.04.21
Feedback:
Mooi verhaal, mooi geschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig