• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

FIRST DATE

Publicatie: 10 april 2021

Via een datingbureau hadden zij elkaar ontmoet, eerst online en nu in real life. Twee maanden waren inmiddels verstreken en de zenuwen gierden Henk door de keel.

Henk was  geboren met zuurstoftekort en had ten gevolge daarvan twee spastische benen.

Een half uur van tevoren zat hij al aan tafel, met zijn orthopedische schoeisel verscholen onder het gebloemde tafelkleed.Zijn wanstaltige lijf hield hij liever voor het blote oog verborgen.

Hij dronk zichzelf van tevoren moed in, tot een pracht van een dame op hoge hakken naar hem toe  trippelde.

‘Jij bent Henk?’ vroeg zij aarzelend.

 Marieke voelde een lichte afkeer- aangezien het kwijl langs zijn mondhoek droop,  maar besloot het erop te wagen en nam plaats. Dit leek het startschot te zijn voor de ober, die op haar toesnelde en haar bestelling opnam, Henk ondertussen lulde haar de oren van de kop. De zogenaamde klik die zij voorzien had  na het lezen van zijn verhaal, leek ontsproten aan haar overactieve brein. In levende lijve was de chemie ver te zoeken, althans van haar uit bezien. Henk ondertussen ratelde maar door  en  Marieke ontvluchtte zijn geleuter meer dan eens , door een zelfverkozen vlucht naar het toilet, waar zij in uiterste nood een sms stuurde naar haar vriendin: " HELP"  was de strekking van de boodschap.

Aan tafel pakte Henk de draad vrolijk weer op en Marieke, tot het uiterste getergd, wenkte de ober en verzocht hem voort te maken. Een flauwe glimlach speelde om de lippen van de ober, alsof hij één en ander al had voorzien. De beste man leek de wijsheid in pacht te hebben en arme Henk had niets door en trachtte zijn aangeboren handicap met zijn oeverloze geouweneel te compenseren.

Marieke trok het niet langer, wenkte de ober en vroeg om de rekening, de avond kwam zo tot een voortijdig einde. Henk bleef achter, moederziel alleen en zag zelf ook wel in dat hij het had vernacheld. Marieke slaakte bijna hoorbaar een diepe zucht en maakte dat zij wegkwam, op de valreep kreeg zij nog een SMS binnen van haar vriendin, " en"  was de boodschap, kort maar krachtig samengevat.

Marieke reed met gierende banden naar huis, onderweg het raam wagenwijd open en de wind die speelde met haar haar, zij voelde zich vrij als nooit daarvoor. 

De cultus van uiterlijke schijn  bezag zij nu op geheel authentieke wijze, dezelfde avond nog nam zij het ervan en liet zich nemen door de eerste de beste boerenlul ... De beste man was de oppervlakkigheid zelve, een echte  mooiboy en toch voelde het voor Marieke meer als thuiskomen dan klaarkomen. 

Henk daarentegen  sloeg een fles Jenever achterover en zwengelde eigenhandig zijn onderlijf aan.

Ook voor hem voelde het als thuiskomen.

Dezelfde avond nog maakte Henk een nieuw profiel aan.

Hij meldde zich aan bij ‘the undateables...’

 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
WAARDERING

HITS

185

Artikel aangepast: 10-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!