Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

188 Hits

Publicatie op:
Fietstochtje met oortjes.
Het is niet mijn gewoonte maar gisteren maakte ik een fietstochtje met mijn Ipod oortjes in. Rustig rondfietsend en kijkend en genietend van de radio. Er passeerde een liedje dat in mijn hoofd bleef hangen en niet wou verdwijnen. " Ik wou dat ik jou was " van Velthuis en Kemper. Normaal niet mijn ding maar ik kon het wel hebben.
Ik raakte de tekst niet kwijt en dacht zo. Wie zou ik nu wel eens willen zijn? Als ik mocht wisselen met éénieder wie, wiens plaats zou ik willen innemen?
Iemand met macht? Rutte? Wilders? Klaver?
Misschien wel, voor even dan.
Beslissingen nemen in het belang van het land. Meetings met collega's van gans Europa. Compromissen sluiten en er dan nog een riant loon voor ontvangen. Lijkt me wel wat.
Helaas hoort daar ook het gehuichel en gesjoemel van het politieke ambt bij. Beleefd lachen en netjes antwoorden tot je broek er van afzakt. Met een grote smile ja knikken en stilletjes denken, rot op man. Nee, bedankt, niks voor mij.
Of een sportvedette? Epke Zonderland of Matthieu VD Poel? Top, dat is het.
Wedstrijden over de ganse wereld en doen wat je graag doet. Je hobby is je job.
Overal gevierd en bejubeld en de mooiste vrouwen vragen je nummer en doen je de gekste voorstellen. Podiummissen voelen stiekem aan de bubbel in je koersbroek. Zalig.
Maar, voorafgaand moet er gewerkt worden. Uren op de fiets of in het krachthonk. Trainen en afzien tot je scheel ziet. Op je eten letten, bier en menig ander lekkers enkel nog op foto. Vriendelijk interviews geven, nog eens dat verhaal, terwijl je wil gaan douchen en op je bed liggen. Aahh, ik weet het niet.
Dan beter een T.V. vedette. Zo iemand als Matthys Van Nieuwkerk dan. Of Jantje Smit, misschien Xander De Buisjoné.
Populair, alles wat je aanraakt is goud en al wat je zegt evangelie. Wil het liedjes componeren niet lukken, maak je gewoon een T.V. programma of andersom. Geen probleem. 
Doch acte de presence is een must. En promotiecampagnes zijn niet bepaald wow.
Opdringerige fans en parasieten voor een handtekening of een selfie. Brrr.
Geen nachtelijke braspartijen en wangedrag want Big Brother is overal en de paparazzi smult van jouw kleine kantjes.
Ik pas maar denk ik.
Misschien gewoon beter gewoon blijven.
Relaxed op de fiets. de buren groeten en een kennis bezoeken achteraan in de straat. Jan met de pet lééft ook en het sterrendom is niet voor iedereen weggelegd. Een rijk leven is een verzameling van kostbare momenten dus maar tevreden zijn met wat je hebt zeker?
 
P.z.Wever.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Fietstochtje met oortjes."

© Pat wouters
13.12.20
Feedback:
Mooi gezegd Pat!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.12.20
Feedback:
Goed geschreven! Tevredenheid is veel waard!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel