Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

194 Hits

Publicatie op:
Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair

Zo op het eerste gezicht, een gedistingeerde grijsaard, een zogenaamde allesweter net als mijn oude heer. Een lopende encyclopedie,   met een levendige belangstelling voor de meest uiteenlopende zaken. Keer op keer hangen wij aan zijn lippen als hij ons deelgenoot maakt van zijn onuitputtelijke schat aan kennis. Achteraf bezien was het ook te mooi om waar te zijn en al snel viel het doek voor mijn vriend en bleek hij een onvervalste viezerik te zijn.

Nick  is echter slechts verbaal ontrouw en op hem is daarom een gedoogbeleid van toepassing. Zijn voorliefde voor Rubens achtige vrouwen wordt door de vingers gezien, ook door zijn echtgenote die hem steevast de borst geeft -als zoethoudertje omdat hij  van goede wil is.

De beste man is  voor mij het levende bewijs  van mind over matter. Deze grijsaard herbergt een V8 motor en dientengevolge  is zijn levenslust een vuur dat wild om zich heen slaat.

Echter als een waar kunstenaar piest hij net niet buiten de pot en weet hij directe confrontaties te vermijden, de eeuwige diplomaat .  Hij draait ons allen een rad voor de ogen, maar het is mij een eer als trouwe toehoorder om in het ootje te worden genomen.

En dat karakteriseert hem in mijn optiek: een gentleman maar toch ook een tikkeltje ordinair!


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair"

© Asko De vries robles

In elke boekenwinkel