Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 743

Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair

Zo op het eerste gezicht, een gedistingeerde grijsaard, een zogenaamde allesweter net als mijn oude heer. Een lopende encyclopedie,   met een levendige belangstelling voor de meest uiteenlopende zaken. Keer op keer hangen wij aan zijn lippen als hij ons deelgenoot maakt van zijn onuitputtelijke schat aan kennis. Achteraf bezien was het ook te mooi om waar te zijn en al snel viel het doek voor mijn vriend en bleek hij een onvervalste viezerik te zijn.

Nick  is echter slechts verbaal ontrouw en op hem is daarom een gedoogbeleid van toepassing. Zijn voorliefde voor Rubens achtige vrouwen wordt door de vingers gezien, ook door zijn echtgenote die hem steevast de borst geeft -als zoethoudertje omdat hij  van goede wil is.

De beste man is  voor mij het levende bewijs  van mind over matter. Deze grijsaard herbergt een V8 motor en dientengevolge  is zijn levenslust een vuur dat wild om zich heen slaat.

Echter als een waar kunstenaar piest hij net niet buiten de pot en weet hij directe confrontaties te vermijden, de eeuwige diplomaat .  Hij draait ons allen een rad voor de ogen, maar het is mij een eer als trouwe toehoorder om in het ootje te worden genomen.

En dat karakteriseert hem in mijn optiek: een gentleman maar toch ook een tikkeltje ordinair!

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Asko De vries robles
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 60
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...