1 post

Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair

Publicatie op:

Een gentleman, maar een tikkeltje ordinair

257 Hits.

Zo op het eerste gezicht, een gedistingeerde grijsaard, een zogenaamde allesweter net als mijn oude heer. Een lopende encyclopedie,   met een levendige belangstelling voor de meest uiteenlopende zaken. Keer op keer hangen wij aan zijn lippen als hij ons deelgenoot maakt van zijn onuitputtelijke schat aan kennis. Achteraf bezien was het ook te mooi om waar te zijn en al snel viel het doek voor mijn vriend en bleek hij een onvervalste viezerik te zijn.

Nick  is echter slechts verbaal ontrouw en op hem is daarom een gedoogbeleid van toepassing. Zijn voorliefde voor Rubens achtige vrouwen wordt door de vingers gezien, ook door zijn echtgenote die hem steevast de borst geeft -als zoethoudertje omdat hij  van goede wil is.

De beste man is  voor mij het levende bewijs  van mind over matter. Deze grijsaard herbergt een V8 motor en dientengevolge  is zijn levenslust een vuur dat wild om zich heen slaat.

Echter als een waar kunstenaar piest hij net niet buiten de pot en weet hij directe confrontaties te vermijden, de eeuwige diplomaat .  Hij draait ons allen een rad voor de ogen, maar het is mij een eer als trouwe toehoorder om in het ootje te worden genomen.

En dat karakteriseert hem in mijn optiek: een gentleman maar toch ook een tikkeltje ordinair!

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Asko De vries robles:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Verloren generatie
733
Lezen?
55 woordenverhaal
Auschwitz
636
Lezen?
Redemption
582
Lezen?
Arbeit macht frei
571
Lezen?
Mannelijk ego
551
Lezen?