1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-09-2020

Hits: 600

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Feest

Aangepast: 12-09-2020
Het wordt al licht.
'shit,' fluister ik.
Mark gooit juist een derde pijl in de Roos. Hij danst met een nog veerkrachtige tred naar het antieke koffietafeltje in de hoek van de kamer, en zet zijn lippen aan de mond van zijn bierflesje.
'Shit?' Lacht hij en hij duwt verwonderd zijn handen in zijn zij.
'Mijn moeder,' sis ik hem toe. Ze is inmiddels dik in de tachtig en hartpatiënt, ikzelf ben over de veertig jaar, maar toch blijft zij de moeder en ik de zoon. 
Wat in ons geval inhoudt dat ik me als de degelijke zoon gedraag, die nog bij haar woont, niet de losbol die ik in werkelijkheid gebleven ben. Al jaren doen we het zo. Ik hang de beest uit, zij doet alsof ze het niet ziet.
'Het is half zeven, dan staat ze zo beneden,' zeg ik, paniekerig gebarend naar de koffietafel.
 
'Op zondag?' Vraagt Mark quasi verbaasd, hij weet al jaren dat moeder elke dag om zeven uur opstaat, zondag niet uitgezonderd.
Het is een ravage. Mark is uitgeschoten met het bier, her en der verspreid over de tafel liggen resten coke.
De asbak loopt over, normaal gesproken leegt Frans die tussendoor, maar hij was dit keer verhinderd.

Gedienstig loopt Mark heen en weer van de kamer naar de keuken, met natte lappen en droogdoeken.
We horen de treden van de trap, gelukkig is de ergste zooi weggewerkt.
Dan valt mijn oog op een klein hoopje coke op het aanrecht. Hoe konden we het missen. Mark ziet het ook, en veegt het restant haastig in een leeg glas, dat er toevallig staat.
Moeder opent de deur, ze kijkt vermoeid en loopt naar de keuken.
Zwijgend pakt ze het glas en vult het met water.
Ze zet het aan haar mond, en nog voordat ik iets kan zeggen, laat ze de inhoud naar binnen glijden.
 
 
 
 


Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.10.20
Feedback:
Hahaha mooi!
Show more
12.09.20
Feedback:
Haha, prachtig Nicole!
Show more
11.09.20
Feedback:
Hilarisch, ik zie het voor me!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
610
Lezen?
55 woordenverhaal
Virtuoos
559
Lezen?
Wings
547
Lezen?