1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Familiereünie

Publicatie op : 04-06-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Familiereünie

177 Hits.
Mara was tien geworden. Een voordeur, eindelijk. Ze was de jongste van de familie. Kinderen waren zeldzaam geworden, algemeen, wie waagde zich nog daaraan? In het begin, ouderwets kak en pis ruimen. Bescheten luiers. Bah! Vergeet je safari in Tanzania of je uitstap naar de Chinese Muur. En later dan? Wie riskeerde nog die verantwoordelijkheid?
Oma en opa, bedankt, zoentjes. Bompa en Bomma, bedankt, zoentjes. Nonkel Joris en tante Ciska, bedankt, zoentjes. Nonkel Floris en tante Hilda, bedankt, zoentjes. Nonkel Boris en tante Tara, bedankt, zoentjes. Biko (papa's beste vriend) en (hoe heet ze ook weer?), bedankt, een handje ...
Er was een hangertje bij zoals haar vriendin droeg. En wat zakgeld (mama bewaarde dat). En van oma een roze smartphone. Maar ze had al zoveel kadootjes open gemaakt en nu moest ze er nog zoveel.
Ze begon te huilen. Grote tranen. Onstelpbaar.

 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.06.21
Feedback:
Wel grappig beschreven hoe druk bezocht een reünie kan zijn.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.06.21
Feedback:
Eerlijk gezegd kan ik de bedoeling van dit verhaal ook niet helder krijgen. Wel na het lezen van de uitleg, maar niet op grond van het verhaal.
 • Waardering
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.06.21
Feedback:
Dit las uitermate verwarrend. Neem de zin 'een voordeur, eindelijk'. Uiteindelijk, door de rest van het verhaal, begreep ik dat er iemand bij de voordeur stond, maar dit was in eerste instantie niet duidelijk. In de zin erop komt het woord 'algemeen' er opeens tussen. Het past er niet in. Overigens is het woord 'nonkel' alleen in Belgie bekend, in Nederland gebruiken we 'oom'. Dat vond ik nog niet zo erg, maar met het verwarrende staccato van de rest van het verhaal maakte dit het niet leesbaarder.
 • Waardering
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 04.06.21
  Zo’n familiereünie geeft weliswaar een hoop drukte aan de voordeur, maar in deze tekst en op deze plek heeft het woord volgens mij toch een andere (zelfbedachte) betekenis en zal waarschijnlijk bedoeld zijn als kwinkslag: Op haar tiende verjaardag is Mara eindelijk geen onderdeurtje (=klein persoon) meer. [Het verbaast me, dat je geen moeite hebt met ‘Bompa en Bomma’.]
  • W.J. (Hans) Villerius 04.06.21
   @Deprez 9>10, voordeur, 79>80? Het zal wel! Ik brand hier mijn vingers niet langer aan.
  • Eric Deprez 04.06.21
   @Maaike Vissers Als je van 79 80 wordt, krijg je een nieuwe voordeur. Nooit zo'n goedewenskaart ontvangen?
  • Maaike Vissers 04.06.21
   Wellicht waren dat namen of bijnamen van mensen. Geen flauw idee. Had ik al gezegd dat ik het verwarrend vond lezen? Als dit een kwinkslag naar onderdeurtje af was was, dan pakt hij bij mij duidelijk niet. Dat was wellicht wel geweest als er iets had gestaan als: 'Eindelijk was ze een volwaardige deur', of 'een bovendeur' ook al goed. Daar had ik dan even over na moeten denken, maar die zou ik hebben begrepen. Maar er staat voordeur....

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Flits
381
Lezen?
Sprookjes
Het lelijke meisje
367
Lezen?
Neerslachtig
356
Lezen?