SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

514

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
04.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Wel grappig beschreven hoe druk bezocht een reünie kan zijn.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Eerlijk gezegd kan ik de bedoeling van dit verhaal ook niet helder krijgen. Wel na het lezen van de uitleg, maar niet op grond van het verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Dit las uitermate verwarrend. Neem de zin 'een voordeur, eindelijk'. Uiteindelijk, door de rest van het verhaal, begreep ik dat er iemand bij de voordeur stond, maar dit was in eerste instantie niet duidelijk. In de zin erop komt het woord 'algemeen' er opeens tussen. Het past er niet in. Overigens is het woord 'nonkel' alleen in Belgie bekend, in Nederland gebruiken we 'oom'. Dat vond ik nog niet zo erg, maar met het verwarrende staccato van de rest van het verhaal maakte dit het niet leesbaarder.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 04.06.21
  Zo’n familiereünie geeft weliswaar een hoop drukte aan de voordeur, maar in deze tekst en op deze plek heeft het woord volgens mij toch een andere (zelfbedachte) betekenis en zal waarschijnlijk bedoeld zijn als kwinkslag: Op haar tiende verjaardag is Mara eindelijk geen onderdeurtje (=klein persoon) meer. [Het verbaast me, dat je geen moeite hebt met ‘Bompa en Bomma’.]
  • W.J. (Hans) Villerius 04.06.21
   @Deprez 9>10, voordeur, 79>80? Het zal wel! Ik brand hier mijn vingers niet langer aan.
  • Eric Deprez 04.06.21
   @Maaike Vissers Als je van 79 80 wordt, krijg je een nieuwe voordeur. Nooit zo'n goedewenskaart ontvangen?
  • Maaike Vissers 04.06.21
   Wellicht waren dat namen of bijnamen van mensen. Geen flauw idee. Had ik al gezegd dat ik het verwarrend vond lezen? Als dit een kwinkslag naar onderdeurtje af was was, dan pakt hij bij mij duidelijk niet. Dat was wellicht wel geweest als er iets had gestaan als: 'Eindelijk was ze een volwaardige deur', of 'een bovendeur' ook al goed. Daar had ik dan even over na moeten denken, maar die zou ik hebben begrepen. Maar er staat voordeur....
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.