Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 809

Dilemma

Mijn ex heeft me een uitnodiging gestuurd. Hij wil dat ik aanwezig ben op zijn huwelijksdag. Het schijnt een grandioos evenement te worden. Ze trouwen in een kapelletje op het landgoed van een kasteel. Vervolgens gaan de speciaal genodigden (waaronder ik dus) naar het restaurant voor champagne en taart. Aansluitend krijgen we een 7 gangen diner voorgeschoteld.

Rond 21:00 uur worden de overige gasten verwacht voor een groots tuinfeest, waarbij diverse artiesten zullen optreden.

Geweldig hoor, Raymond (mijn ex dus) blij de bruid zien kussen. Ook leuk weer eens mijn gewezen rijke schoonouders te ontmoeten. Gezellig proosten op het geluk van het bruidspaar. Bijzonder prettig tijdens het diner allerlei speeches moeten aanhoren, met anekdotes waar ik liever doof voor blijf. Dansen met benevelde kerels die mij zogenaamd willen troosten. Wat een klote vooruitzicht.

Raymond heeft een geweldige keus gemaakt. Zij komt uit een adellijke familie. Ze is mooi, slank en blond. Heeft een fantastische carrière in de fashion industrie en tal van invloedrijke vrienden en kennissen. Ze schijnt goed te kunnen koken en kan uitstekend paardrijden. Ideale vrouw dus.

De uitnodiging ligt op mijn bureau. Wat moet ik doen? Een vermogen uitgeven aan een outfit speciaal voor deze gelegenheid? Via Tinder een date opsnorren die mij begeleid? En wat moet ik met de cadeautip: Huwelijkslijst bij de Bijenkorf? Aan mijn hoela, ik zie meer in een tegoedbon van de Hema.

Met een smoes de uitnodiging afslaan? Dat is een slechte optie, want Raymond weet precies wanneer ik lieg en zal diep gekwetst zijn als ik niet op zijn grote dag verschijn. De enige nette manier om hier onderuit te komen is gestrekt in een ziekenhuisbed te gaan liggen. Maar dat kan ik ook weer niet maken, want daarmee leg ik een schaduw op Raymonds grote dag.

Zelfs nu bepaalt Raymond mijn doen en laten. Hij weet zoals gewoonlijk mijn gedachten te manipuleren. Geen gevolg geven aan zijn wensen betekent voor mij altijd schuldgevoel. Jarenlang heb ik stilletjes geleden onder zijn bewind. Nooit wist ik precies de vinger op de pols te leggen. Hij was immers de ideale man: knap, sportief en zorgzaam. Ik had een luxe leven en Raymond overstelpte me met zijn liefde. Nee, dat laatste klopt niet. Hij beklemde mij met zijn liefde. Hij controleerde elke stap die ik deed. Liet me afstand nemen van familie en vrienden. Corrigeerde mijn taalgebruik. Bepaalde welke kleding ik moest dragen. Bemoeide zich met mijn make-up en kapsel. Had de regie over ons seksleven. Kortom: Leven met Raymond was verstikkend.

Met behulp van een goede huisarts en lieve collega heb ik me van hem los kunnen weken. Het heeft me zeker een jaar gekost om weer een beetje tot mezelf te komen. Raymond was afhankelijk furieus en vol onbegrip. Toch heeft ook hij uiteindelijk een nieuwe weg gekozen, met als resultaat: De huwelijksaankondiging. Daarmee sta ik voor een vreselijk dilemma.

Ergo: Kan ik met droge ogen aanzien hoe de bruid blind in Raymonds val trapt?

Nee, niet dus!
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Everdien Sambrink Sanderink
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 362
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Dilemma"

Geschreven door Everdien Sambrink Sanderink . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!