1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 23-03-2020

Hits: 497

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Even iets anders in deze onzekere tijd.

Aangepast: 12-05-2020

Een hele tijd geleden zat ik tijdens het ontbijt de krant te lezen toen ik op een gegeven moment in de lach schoot. ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Carolien die net een slok nam van haar koffie. Ik zei dat er verhaal in stond over iets dat iedereen op zijn tijd wel eens dwars zit. Een scheet.
Een scheet laten, vinden we vaak gênant maar toch doen we het allemaal of we dat nu willen of niet.

Caroliens moeder, met roots op Schiermonnikoog, leerde ons het gezegde: ‘Wie hem het eerste vernimd, heeft puup in het himd.’ Een gevleugelde uitspraak inmiddels waarop prompt gereageerd wordt met : ʻwie dat seit, heeft het leit.’
Soms moeten we er ook wel om lachen. Een tijd geleden zat ’s morgens één van onze kleindochters rustig op de bank even een filmpje te kijken toen ik wat hoorde. Wat was dat dan zei ik tegen haar. Ze begon hardop te lachen. ‘Onweer,’ zei ze met een ondeugend gezicht. ‘Foei,’ zei ik maar ik kon een lach moeilijk onderdrukken.

Ik vertelde Carolien dat er een kinderboek over geschreven was ‘Alles wat je moet weten over  scheten.’ Ik las haar een aantal wetenswaardigheden daarover voor:

 • Om darmmuziek te voorkomen is het beter om munt, gember ,komijn of venkelzaad aan het menu toe te voegen.
 • In de krant stond ook dat kleine kinderen elkaar na het laten van een scheet nog wel eens aan de billen ruiken. Ga dat vanaf nu ook vooral zelf doen zou ik zeggen, want uit onderzoek aan een Universiteit in Engeland is gebleken dat een scheet opschuiven de kans op kanker, hartaanvallen en dementie kan voorkomen. Stel je voor dat we dat met zijn allen in grote getale gaan doen, dan zou de gezondheidszorg een stuk goedkoper worden. Het feit dat het zo gezond was, kwam door de kleine hoeveelheid waterstofsulfide die in een scheet zit.
 • Wil je de gezondheidsvoordelen niet opsnuiven dan moet je snel wegrennen, want anders ruik je het na 15 seconden als iemand een scheet heeft gelaten.
 • Een mens produceert zo’n 0,5-1,5 L darmgas/dag hetgeen resulteert in 2 tot 25 scheten/dag! De meeste laten we overigens ’s nachts.
 • Soms zit je in gezelschap in een ruimte waarin je een scheet beter niet kunt laten waaien. Daar zit je dan met samengeknepen billen en met buikkrampen. Daar hebben ze in Japan wat op gevonden, een anti scheet onderbroek die geuren opneemt.
 • Steek een scheet niet aan, want die kan wel een steekvlam van een meter veroorzaken. Een vrouw in Japan overkwam het tijdens een operatie en liep verschillende brandwonden op door de laser waarmee de arts bezig was.

De volgende dag las ik de krant weer. Ik was niet de enige die had moeten lachen om het stukje in de krant. Marjan Berk die wekelijks een column in de krant heeft, was het ook niet ontgaan. Ze schreef : de scheet gerehabiliteerd. De scheet in waarde hersteld! Ze reisde het land rond met een programma en heeft een nummer geschreven dat over de verwaarloosde scheet gaat. Het heet: ‘Van het gas!‘

Een laatste advies. Pas op met het laten scheten. Voordat je het weet, krijg je de wind van voren!!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
580
Lezen?
Column
Dilemma(2).
553
Lezen?
Een dapper besluit.
550
Lezen?