1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-06-2020

Hits: 440

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ergens in april, mei of juni

Aangepast: 21-06-2020
Op zoek, altijd op zoek. En blijkbaar was ik hier gisteren in slaap gevallen, in de geur van de avond en de nacht, van verbrande fakkels of zo. Waar ben ik, om te beginnen? Om me heen zie ik lichtgroen mos, lelieachtig. Ik kijk beter. Een paar meter lager een open plek, een cirkel, met eromheen lege grijze stenen tribunes. Boven me zie ik de grijs-witte ochtendlucht. Een openluchttheater begroeid met mos tussen de spleten van de verscheurde stenen waar ooit mensen gezeten moeten hebben.
 
Ik hoor een auto langs flitsen.
 
Hoe ben ik hier gekomen? Waarom... Waarom weet ik wel, want het hopeloze gevoel van onbereikbare liefde dwaalt door mijn hoofd. Ik zoek je! Ik loop de begroeide bosjes in langs het theater en zie over de weg heen dat de school waar ik op zit hier tegenover staat, ook aan dit kruispunt, als een moderne flat. Wakker wordend, met een snelle beweging, kom ik overeind, door de ritselende takken en bladeren heen, en zoek m'n fiets, die hier tóch ergens moet liggen, want lopend ben ik hier niet gekomen.
 
Ik voel me als een zwerver, die hier al veel te lang ligt, ongewassen; die heeft z'n jas als deken gebruikt in het koude donker.
 
Ik pak m'n fiets.
 
De stad, met z'n auto's en winkelcentra en gebouwen. Maar: 't Is rustig, hiero. Ik verschijn uit de bosjes alsof ik verstopt zat en stap op m'n fiets, die vies is geworden van de aarde waarin hij net samen met mij lag. Naar huis. Naar m'n ouders, die vast bezorgd zullen zijn, maar ondanks mijn verwachtingen geen bericht op m'n mobiele telefoon, of heb ik die wel meegenomen? Ik voel in m'n broekzakken. Niets.
 
Paar minuten later. Dat ik ALTIJD aan haar denk, en dat liefde ook dystopisch kan zijn. Ik fiets langs onbekende dijken die doodlopen tegen vreemde poorten aan, in de polders zwarte verlaten fabrieken ziend, tussen bomen en bossen, waar ik nog nooit geweest ben, maar haar vind ik niet.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Boer
635
Lezen?
Stilte
583
Lezen?
Fotolijstje
550
Lezen?