Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1056
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Ergens in april, mei of juni
© Eduard Brand op .
Aantal hits: 311
Op zoek, altijd op zoek. En blijkbaar was ik hier gisteren in slaap gevallen, in de geur van de avond en de nacht, van verbrande fakkels of zo. Waar ben ik, om te beginnen? Om me heen zie ik lichtgroen mos, lelieachtig. Ik kijk beter. Een paar meter lager een open plek, een cirkel, met eromheen lege grijze stenen tribunes. Boven me zie ik de grijs-witte ochtendlucht. Een openluchttheater begroeid met mos tussen de spleten van de verscheurde stenen waar ooit mensen gezeten moeten hebben.
 
Ik hoor een auto langs flitsen.
 
Hoe ben ik hier gekomen? Waarom... Waarom weet ik wel, want het hopeloze gevoel van onbereikbare liefde dwaalt door mijn hoofd. Ik zoek je! Ik loop de begroeide bosjes in langs het theater en zie over de weg heen dat de school waar ik op zit hier tegenover staat, ook aan dit kruispunt, als een moderne flat. Wakker wordend, met een snelle beweging, kom ik overeind, door de ritselende takken en bladeren heen, en zoek m'n fiets, die hier tóch ergens moet liggen, want lopend ben ik hier niet gekomen.
 
Ik voel me als een zwerver, die hier al veel te lang ligt, ongewassen; die heeft z'n jas als deken gebruikt in het koude donker.
 
Ik pak m'n fiets.
 
De stad, met z'n auto's en winkelcentra en gebouwen. Maar: 't Is rustig, hiero. Ik verschijn uit de bosjes alsof ik verstopt zat en stap op m'n fiets, die vies is geworden van de aarde waarin hij net samen met mij lag. Naar huis. Naar m'n ouders, die vast bezorgd zullen zijn, maar ondanks mijn verwachtingen geen bericht op m'n mobiele telefoon, of heb ik die wel meegenomen? Ik voel in m'n broekzakken. Niets.
 
Paar minuten later. Dat ik ALTIJD aan haar denk, en dat liefde ook dystopisch kan zijn. Ik fiets langs onbekende dijken die doodlopen tegen vreemde poorten aan, in de polders zwarte verlaten fabrieken ziend, tussen bomen en bossen, waar ik nog nooit geweest ben, maar haar vind ik niet.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Ergens in april, mei of juni"

Geschreven door Eduard Brand . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart