Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Eos

Eos kondigt zich grauw en grijs aan daarmee gelijke tred houdend met mijn gemoedsgesteltenis.

Er zijn zo van die dagen...


Mijn allerliefste vierpotige vriendin bekijkt me met in haar ogen wijze raad, laat ons een wandelingetje maken!


Langs het kanaal, de zon tegemoet die aarzelend tevoorschijn komt...
" Tof " fluistert het kanaal, " Helemaal goed om langs te komen, doet me plezier van je nog eens te zien!"

Mijn vierpotig liefje is ondertussen met een troep ganzen een dialoog gestart, de ganzen zoeken al sissend hun heil in het water en Obke, van huis uit jachthond, staart ze, weliswaar zwijgend, maar met indringende lichaamstaal onbeweeglijk aan. In dodelijke ernst en de ganzen weten het!


We geraken uiteindelijk verder en het kanaal laat weer van zich horen...

"Waarom triest? Zal ik mijn rimpelingen even tegenhouden? Zo kan je de bomen zien die zich de hele dag weerspiegelen in mij...Ik weet dat je van  weerspiegelingen houd. Kijk nog dieper, zo zie je de lucht waar zelfs al tussen de wolken het blauwe te zien is. En kijk nog verder, zie je de allereerste schuchtere pogingen van de lente...het is er, je hoeft maar te kijken!"

Ik buig mijn hoofd en besef ...iedere dag is er één die geleefd moet worden.

En ik ga terug naar huis met mijn hoofd in die wolken.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 177
(De gemiddelde waardering is 4.5 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: EosGuido Aerts 13-01-2020 14:02
Word je helemaal vrolijk van.
Melden aan beheerder
# EosDiane Thone 13-01-2020 15:30
:-)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…