Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Eerste liefde

Lynn

De inmiddels zestienjarige Lynn had Ronald uitgenodigd om kennis te maken. Haar vriendje droeg zijn haar in een lange staart, had tatoeages op zijn armen en kwam met grote laarzen de kamer binnen stappen. Mimi wist niet goed wat ze van hem moest denken. Ze hoopte intens dat ze het niet bij het rechte eind had. De drieëntwintigjarige kwam op de motor en toen zij hem een hand gaf, zei hij met barse stem: ‘Hey hallo, alles goed?’. Ze produceerde een zuur glimlachje en knikte. Timothy speelde enthousiasme en gaf hem een hand.

‘Hoi Ronald welkom’, zei hij.

‘Hallo’, zei hij, schudde Timothy de hand en omhelsde daarna bezitterig zijn vriendin.

Ongemakkelijk stonden ze tegenover elkaar in de gang.

‘Kom binnen’, zei Mimi en liep zelf de keuken in.

‘Koffie?’, riep ze vanuit de deuropening.

‘Graag’, antwoordde Ronald.

Lynn en haar vriend namen plaats op de bank, Timothy ging tegenover ze zitten en stak van wal:

‘Zo Ronald wat doe je?’

‘Ik ben net ontslagen. Kut man.’

‘Dat is niet zo mooi. Wat deed je?’

‘Ik zit in de bouw. Ik denk dat ik snel weer werk heb. Ze hebben mensen nodig.’

‘Waarom ben je ontslagen?’

‘Ik zou het niet weten. Ineens vertelden ze me dat ik niet meer hoefde te komen.’

Timothy zweeg.

‘Ik ga even kijken waar de koffie blijft’, zei Lynn en maakte zich uit de voeten.

‘Wat doet u?’

‘Ik heb een eigen zaak. In de recycling.’

‘Recycling?’

Meende hij het? Wist hij echt niet wat het was?

‘Dingen opnieuw gebruiken. Je weet wel.’

‘O ja. Goede business. Misschien heeft u een baantje voor me?’

Timothy begon te vertellen wat ze allemaal konden hergebruiken en op wat voor manier. Tot opluchting van beiden kwamen de vrouwen met de koffie binnen.

‘O de koekjes nog’, zei Lynn en sprong op om ze te halen.

Ronald nam een slok van zijn koffie en verslikte zich. Hij liep rood aan. Mimi en Timothy keken ongemakkelijk naar Ronald. Toen het wat rustiger werd en hij de tranen in zijn ogen wegveegde vroeg Mimi:

‘Wil je water?’

Hij schudde zijn hoofd en probeerde iets te zeggen maar de koffie had zijn luchtpijp aangetast en meer dan een hees stemgeluid kon hij niet uitbrengen. Bovendien bezorgde zijn poging tot praten hem weer een nieuwe hoestbui.

Lynn kwam ondertussen terug met de koekjes terug en sloeg haar vriend op de rug. Toen het eindelijk wat minder werd, kon hij een schor: 'Sorry', uitbrengen.

‘Geeft niet’, antwoordde Mimi.

Voorzichtig nam hij een slokje en zei: ‘Lekker’.

‘We gaan zo naar een festival Mime’, zei Lynn.

‘En dat zeg je nu pas? Wanneer gaan jullie?’

‘Als de koffie op is’, zei Lynn en ledigde haar kopje in één teug. Ronald volgde haar voorbeeld. Het hele bezoek had tien minuten geduurd.

Mimi en Timothy hadden afgesproken dat ze niets negatiefs over Ronald zouden zeggen. Meteen nadat ze waren vertrokken zei Timothy: ‘Waar heeft ze die nu weer opgeduikeld?’

‘Vreselijk’, antwoordde Mimi.

Beiden staarden triest voor zich uit.

Timothy had uiteindelijk de stilte verbroken.

‘Het lijkt me het beste als we ons niet uitspreken. Wat denk jij?’

Mimi knikte.

‘Anders gooit ze vast haar kont tegen de krib’.

‘Zeker’, zei Mimi

Toen ze die ochtend om zes uur thuiskwam en overgaf in de badkamer, bedacht Mimi dat ze alleen zou informeren of het gezellig was geweest.

Nadat ze niets over hem hadden losgelaten en ze de maanden erna  helemaal los was gegaan, begon haar na drie maanden iets te dagen.

‘Wat vinden jullie eigenlijk van hem?’ vroeg Lynn tijdens het eten.

‘Leuk’, zei Mimi.

‘Aardig’, zei Timothy.

‘Maar hij komt hier nooit, dat weten jullie toch niet?’

Na het fiasco van de eerste keer had hij zich twee maanden niet laten zien. Hij haalde haar op om uit te gaan in de weekenden, maar durfde niet meer binnen te komen. Vorige week was hij, op aandringen van Lynn, binnen gekomen en had iets gedronken met Mimi en Timothy. Dit gesprek was beter verlopen dan het vorige. Hij had verteld dat hij weer werk had. Na een half uur waren ze vertrokken.

‘Hij was erg aardig de laatste keer en ik ben blij dat hij weer werk heeft’, antwoordde Mimi. Timothy knikte instemmend.

‘We zijn aan het zoeken naar een huis’.

Beiden keken haar geschrokken aan.

‘Nu al?’

‘Is dat niet een beetje vroeg?’

‘Waarom te vroeg? Hij wil graag het huis uit’.

‘Jij bent nog wel erg jong.’

Ze haalde haar schouders op.

‘Als hij iets vindt, ben ik hier weg.’

De maaltijd werd stilzwijgend vervolgd. Toen ze naar haar kamer ging, zuchtte Mimi.

‘Ik denk niet dat onze tactiek werkt’.

Timothy schudde triest zijn hoofd.

‘Ik denk het ook niet’.

‘Is er nog iets dat we kunnen doen om dit te verhinderen?’

Timothy schudde zijn hoofd.

‘Ze moet het maar ondervinden. Hard haar hoofd stoten en dan kan ze altijd weer terug komen’.

Zover kwam het niet. Na drie maanden kwam Lynn op een ochtend naar beneden. De vorige avond was ze laat thuisgekomen. Toch was het slechts drie uur geweest. Mimi had haar thuis horen komen.

‘Het is uit’, deelde ze hen de volgende morgen mee.

‘O hoezo?’ vroeg Mimi, die een vreugde uitroep moest onderdrukken.

‘Hij is een lul’.

Daar moesten ze het mee doen. Zwijgend at ze haar ontbijt en was toen naar een vriendin gegaan, die ze al die maanden had verwaarloosd. Timothy en Mimi maakten een vreugdedansje in de kamer en de kleine Vince danste mee. 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 66
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Haiku bij aquarel

sept 21, 2019 Poëzie Guido Aerts

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Meer schrijfactiviteiten