Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

EERSTE KEER

 

 Zij ontkleedde mij voor de eerste maal en de schrik  sloeg mij om het hart. Immers ik voelde mij nog een kind en dientengevolge gebeurde er weinig tot niets.Alsof de besnijdenis zich opnieuw voltrok, acht dagen oud was ik  en  de schaamte was dermate groot, toen ik haar het equivalent toonde van het mannelijk lid. ‘ Alles oke schat?’ vroeg ik met bonzend hart . Slechts een flauwe glimlach speelde om haar lippen, een in zichzelf gekeerde blik: zou dit het begin zijn van het eind? vroeg ik mij heimelijk af.

Ook de daad boezemde mij angst in en wellicht zou ik verdwijnen in het gapende gat van de leegte, het heilige niets en zou mijn persoonlijkheid desintegreren. Mijn beste vriend begreep mij  niet  en mijn maagdelijk gekonkel was voor hem verleden tijd, ook mijn vader  bekeek zijn oudste zoon als een  slap aftreksel. ‘Ben jij nu mijn zoon?’ bleef hij maar herhalen en hij hief zijn handen ten hemel om zijn woorden kracht bij te zetten.

Niet alleen als man, maar ook als eerstgeborene faalde ik jammerlijk en mijn vader  besloot mij  op rituele wijze te laten ontmaagden. Wellicht dat een dame van lichte zeden mij over de spreekwoordelijke drempel zou helpen, echter vriendelijk bedankte ik pa voor de eer. Alvorens ik hem bezwoer dat mijn voorliefde voor vrouwen niet in het geding was.  De daad als zodanig boezemde mij angst in, ja zeker! Mijn Jamaicaanse stiefbroers noemden mij “chicken” en telkens weer lachten zij mij uit en  gingen prat op hun “machismo”.  Mijn eerste liefde echter rakelde diepe gevoelens van existentiële angst  in mij op en probeer dat maar is uit te leggen  aan  het Jamaicaanse  broederschap!

© Asko De vries robles op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.