Jan sammels

Eens een grapperd.....2

© Jan sammels op 08.06.2022.

De biljartclub die na de begrafenis van oom Joop zijn dagelijks leven had opgepakt, besloot dat na twee jaar een herdenking van hun erelid moest worden gehouden. Een foto van oom Joop staande naast zijn zelfgemaakte doodskist hing nog altijd naast het biljart aan de muur. Aanstaande donderdagavond negen uur werd afgesproken, iedereen moest een herinnering voordragen. Dat moest niet zo’n probleem zijn, want in de loop van de tijd was het aantal oom Joop-gebeurtenissen belangrijk toegenomen.

Precies op tijd verschenen op de gedenkavond drie oom Joops. Hun snorren verschilden iets van kleur, maar een kniesoor die daar op let. Het belangrijkste, zoals het hoort, luidden ze bij binnenkomst de bel boven de bar. De stemming zat er dus al vlug in. Het jongste lid was binnengekomen met een vliegende drone in de vorm van een miniatuurdoodkist. Toen hij een half uurtje later nog een demonstratie wilde geven, werkte de gashendel wat stroef en viel het ding uit elkaar op de grond. Net als het origineel rolde er allerlei techniek uit de kist. De club was opgetogen over dat effect.

Om tien uur kwam er een grote zwarte beer binnen. De leden keken elkaar verbijsterd aan, alle leden waren er, wie moest dat dan zijn? De oplossing was er direct. Met een zwaai schoof de beer de biertap opzij en hield zijn bek boven de omhoog spuitende straal. In tegenstelling tot de vorige keer, bleef nu iedereen verstijfd zitten. De barman vertrouwde niet op zijn honkbalknuppel en verdween in het ‘achterdebarkamertje’ waar hij iedereen opbelde.

Met topsnelheid verschenen er mensen van de dierentuin, dierenambulance en politie. De beer die ondertussen al zo’n dertig liter bier naar binnen had gewerkt, had zichzelf toch wat overschat en zonk als een blok op de grond. Dat kwam goed uit, met acht man werd hij in de ambulance gelegd en naar de dierentuin gereden. Daar kreeg hij een prachthok met uitzicht op een rotspartij, grenzend aan een zwembad plus een vriendinnetje dat nog even werd opgesloten in een slaapkooi.

De biljartclub had bedongen dat de beer oom Joop werd genoemd en iedere avond een liter bier zou krijgen. Toen het verhaal bekend werd, kon het café en de dierentuin het bezoek niet meer aan. Reïncarnatieclubs van over de hele wereld kwamen naar oom Joop kijken en wilden alles van hem weten.

Na een paar maanden was de biljartclub het zat en werd in de statuten opgenomen dat er in het vervolg geen gedenkavonden meer worden gehouden, maar als vervanger de verjaardagen van de leden, hetgeen ook meer feestavondjes oplevert.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  18.07.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  de biljartclub ja.:) graag gelezen, dit is het tweede wat ik van je lees en er zit wat cynisme in maar dat kan ik wel hebben. Groetjes van Ingrid
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.06.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Echt geloofwaardig!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 384
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Victor Dixen: Phobos 4

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.