Voor schrijvers, door schrijvers
971 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

139 Hits

Publicatie op:
Een warme trui

27 juli 2020 stierf mijn moeder, na een lang ziekbed. Kanker. Onlangs pakte ik een trui uit mijn kledingkast. Een trui die daar nog door haar is neergelegd. Perfect gevouwen, perfect gestapeld op die andere truien, allemaal keurig geordend. En nadat zij die trui had neergelegd, heeft zij, zo vermoed ik, nee, zo weet ik zeker, nog een keer extra gekeken of ie wel écht goed lag en daarna nog een subtiele correctie aangebracht. Ik bleef even staan en zag in die trui mijn moeder. Ik begrijp nu waarom mensen spullen van overleden dierbaren niet opruimen, maar zo laten zoals ze zijn. Om een stukje herinnering vast te houden, te blijven voelen, te koesteren, als de dag van gisteren. Herinneringen die symbool staan voor iemand die zo belangrijk was, en blijft, in je leven, iemand die je niet wilt missen, die je niet wilt vergeten, maar vasthouden. Al is het dan op een andere manier. Jouw eigen manier. En dat kan een trui zijn, een kast met koffiekopjes, het maakt niet uit. Zo vond ik ook nog een stukje papier met een opsomming van te halen boodschappen. Ik zag haar sierlijke handschrift, ik zag…… mijn moeder. Alsof ze terug was gekomen, naast me stond, zoals altijd. Ik speelde met de gedachte om dat stukje papier in te lijsten. Is dat gek? Nee, ik denk van niet, dat is ‘het leven’. Dat stukje papier voelde… als een warme trui.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een warme trui"

11.01.21
Feedback:
Ja, ik begrijp wat je bedoeld! Mooi geschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Van onschatbare waarde (140) Harry Boerkamp 06-10-2020

    Van onschatbare waarde. Met het gevoel in mijn mond alsof ik een dag in de woestijn had gelopen zonder een druppel water te hebben gedronken, werd ik wakker. Op de wekker kijkend, zie ik dat het al...

    Lees meer: Van onschatbare waarde