Stientje Van de walle

Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje

© Stientje Van de walle op 13.02.2021.

Schrijfopdracht: Optie 9.

Schrijf een fantasierijk verhaal met als gegeven dat je de laatste levende mens op aarde bent. De bepaling van oorzaak en vervolg is aan jou, maar wat gaat er door je heen en hoe verder?
Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje.
Odette was jarig en trok met haar vrienden van de ene kroeg naar de andere.
Ze hadden veel plezier, maar toch als ze er nu aan terugdenkt was er iets vreemds aan de hand.
Wat het precies was, kan ze tot op heden nog altijd niet omschrijven.
Na een woelige, korte nacht kreeg Odette haar ogen met veel moeite open. Haar keel voelde kurkdroog. Ze wreef in haar ogen, langzaam kreeg ze weer vat op de realiteit.

Voorzichtig probeerde Odette om op te staan, maar een enorme kracht hield haar in bedwang.
In paniek schreeuwde ze het uit, althans dat dacht ze, maar er kwam amper een snerpend geluid uit haar mond. Kalm blijven dacht zij en het volgende moment dacht ze, waar ben ik in Godsnaam beland?
Er was geen enkel teken van leven te bespeuren rondom haar. Dat kan toch niet! Gisteren stond ik nog in een overvolle discotheek samen met al mijn vrienden.

Voorzichtig rolde ze de mouw van haar te wijde slobbertrui omhoog omdat ze een prikkelende pijn voelde opkomen in haar bovenarm. Tot haar verbazing stak er een flinterdun kabeltje in haar rechterarm.
Ze beloofde in stilte aan zichzelf om nooit meer te experimenteren met welk soort drugs dan ook. Hoe verleidelijk het ook kon zijn.

Odette raapte al haar moed bijeen en probeerde nogmaals om op te staan. Speurend en zoekend keek ze om zich heen, ze was totaal alleen, moederziel alleen, kunnen jullie dat begrijpen? Hoe Odette zich nu moest voelen.

Ondertussen had ze ook gemerkt dat ze niets bruikbaars bij zich had. Geen identiteitskaart, zelfs haar geliefde smartphone die ze toch nooit uit zichzelf zou achterlaten kon ze niet vinden.

Een slaperig gevoel overviel Odette, ze viel als een blok in een diepe slaap,
tot ze eindelijk wakker werd door een stralende zon aan de horizon. Het eerste ogenblik wist Odette niets meer.
Ze voelde haar blonde haren bijna tot op haar kin.Haar gezicht voelde droog en rimpelig aan. Haar gespierde benen leken wel hoge, dunne stelten te zijn geworden. En nog altijd had ze geen enkel mens gezien, niet bij haar, nergens op de wereldbol.
Een indringende geur kroop in haar neus, tot haar grote schrik besefte ze dat het haar eigen, lijfelijke geur was.

Ze voelde nog eens in haar binnenzak, daar haalde ze een
vergeeld, gekreukeld papiertje tevoorschijn, afgescheurd van een kalender.
Met enige moeite kon ze de datum en het jaartal ontcijferen, 3 juni 3010!

De stilte overheerste haar pijnlijke gedachten, zij was hier zonder twijfel alleen achtergelaten, helemaal alleen op deze aardbol. Ze schreeuwde het uit van angst, van onmacht.
Het dunne kabeltje in haar bovenarm hinderde haar nog steeds bij elke beweging dat ze deed.
Maar waarschijnlijk was het door het flinterdunne darmpje, dat zij, en zij alleen de enige overlevende was hier op moeder aarde.
Dus kon zij er maar het beste van maken zei ze luidop en dit om haar eigen stem te horen.

Hoe ze zich ook inspande, ze vond geen enkel aanknopingspunt om zichzelf uit deze benarde situatie te halen.
Odette voelde zich terug heel slaperig worden, haar ledematen werden loom en moe.
Ze kon haar ogen niet meer openhouden. Ze viel in een onrustige, diepe slaap.

Opeens hoorde ze een heel zoemend geluid, slaperig draaide ze zich om.
Duwde haar wekker af en sliep haar kater uit.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  13.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik vind het vlot geschreven. En een verrassend einde
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  13.02.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met plezier gelezen. Ik ben er alleen geen voorstander van om het woord aan de lezer te richten in " moederziel alleen, kunnen jullie dat begrijpen? Hoe Odette zich nu moest voelen."

  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Stientje Van de walle 19.02.21
   Ik begrijp wat je bedoelt. Maar als je het verhaal luidop leest, en je betrekt het publiek erbij? komt dat heel anders over, beter.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 5.0
Stemmen: 1
Hits: 922
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Milly Zwaan: Kookboek voor Papegaaien

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.