• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Een trip

Publicatie: 12 oktober 2020
 
Het is vrijdagavond. Buiten is het koud.
'Ik verveel me,' zegt Jack, zenuwachtig heen en weer lopend door de kamer. Hij doet me denken aan een gekooid dier.
'Wat dacht je van een relaxt avondje,' zegt hij dan, zijn ogen glimmen. Ik staar onbeweeglijk naar de vloer.
'Weet je het zeker?' Ik ken die relaxte avondjes al.
'Je ouders gaan dat nooit goed vinden'.
'Mijn ouders? Ach Natas, die komen er echt niet achter, want ze zijn het hele weekend weg. Doe niet zo saai.' Ik zwijg. Verzet bieden is zinloos.
Hij draait zich om en pakt zijn mobiel. Ondanks het late tijdstip vindt hij meerdere mensen bereid om langs te komen.
'Oh, ik heb McTommels ook maar gebeld. Een beetje drugs, om het af te leren. Dat moet kunnen,' lacht hij.
De bel gaat.
Mike, Jacks beste vriend, die bij dronkenschap het beste gemeden kan worden, staat voor de deur. Naast hem zijn vriendin Sanne, een langharige blondine met een vage blik.
'Ik heb meteen maar wat mensen meegenomen, zoals je vroeg,' deelt Mike mee, in het luchtledige achter zich gebarend. Een groepje mensen staat verderop, half verscholen in het donker, aan de overkant te wachten.
'Leuk', reageert Jack, enthousiast zwaaiend naar de overkant.
Twee meiden, een kort- en een roodharige, betreden de hal, gevolgd door twee mannen. De eerste, een onbekende, genaamd Roberto, draagt een snor en sik. Hij staat strak, dat zie je in één oogopslag. De andere, een slungelige magere man, wiens gezicht half schuil gaat onder zijn capuchon, ken ik nog van de middelbare school. Zijn naam is Danny.
Erachter staat Tom, onze vaste dealer, die ook juist is gearriveerd.
'Er is weinig te doen vanavond, dus ik blijf graag bij jullie plakken,' zegt hij, breed lachend. Hij loopt achter de anderen aan naar binnen en neemt plaats aan de voortafel.
'Kijk,' zegt hij trots. Hij doet een greep in zijn zak en toont een paar pakjes Coke, die hij tevreden op tafel legt.
'Ik heb ook LSD,' zegt hij, starend naar een kleiner zakje, dat hij met gefronste wenkbrauwen in het licht omhoog houdt.
'Het goeie spul. Wie wil?'
Jack wil, Mike, Roberto wil eveneens. Ik trek aan Jacks mouw.
'Die gast is al ver heen,' waarschuw ik, maar hij negeert me.
Met zijn vieren slikken ze de LSD, en nemen vervolgens allen plaats aan de voortafel. Jack wil Triktrak spelen.
Ik zit met de meiden bij de televisie. Meiden zitten meestal gescheiden van de mannen tijdens relaxte avondjes. The Voice of Holland wordt uitgezonden. De meiden drinken Rosé en praten over kleding en kapsels, over de seksuele prestaties van hun mannen. Mike houdt van vastbinden. Ik werp hem een onderzoekende blik toe, hij leek me nooit echt het type voor zo iets dergelijks. Maar goed, het kan.
De LSD slaat langzaam in. De strakke, Roberto, vindt het echter niet snel genoeg gaan en probeert de dealer te verleiden tot het geven van meer. Zijn mond is geopend en de tanden blinken in het lamplicht.
Jack staat op en nadert mij heupwiegend. Hij kneedt de rondingen van mijn borsten.
Mike staat ook op en loopt verdwaasd rond met een half opgerookte peuk, zwak brandend tussen zijn vingers. Sigarettenas breekt af en valt op het hoogpolige tapijt.
De meiden staan ineengestrengeld met elkaar te dansen. Roberto werpt zich bovenop hen en ze vallen lachend op de grond, waar ze zich als een verstrikt geraakte kluwen armen en benen proberen te ontwarren.
'Het gaat mis,' breng ik uit, de sfeer inschattend.
'Ach jij. Meiden,' lacht Jack wuft, 'relax allemaal.'
Hij heft zijn handen in de lucht en zwaait mee met de muziek die hij eerder opzette. Roberto's ogen zijn donker.
'Ik weet iets,' lispelt hij, ik zie de huid van zijn wang trekken, zijn vingers volgen een barst in de muur.
'Ik kan vliegen, dat weet ik zeker.' Hij opent de kamerdeur en verdwijnt wankelend de gang in.
'Jack!' roep ik gealarmeerd,' die gast is mega aan het trippen.' Ook Tom is ongerust.
'Het is heftig spul,' bromt hij. We betreden de hal met zijn vijven. Jack, Tom, twee lallende, giechelende meiden en ikzelf.
Roberto is verdwenen.
'Hij is boven,' zegt één van de meiden, 'Ik zat net op de plee en hoorde hem de trap op gaan.'
Roberto is inderdaad boven en staat op de veranda. De buitendeur is open en wiebelt licht krakend heen en weer. De koude wind heeft een ontnuchterende werking op het gevolg.
'Roberto, kom terug!' roept het roodharige meisje op hoge toon.
'Wat? Nee, ik ga vliegen. Of geloof je me soms niet?' Zwaaiend op zijn benen staat hij bij de balustrade, met uitgestrekte armen.
'Doe iets, want hij springt!' schreeuwt Tom. Het is een heksenketel boven. Iedereen schreeuwt door elkaar heen. Beneden horen we de Doors LA woman spelen. City of light. Jack rent naar het balkon, waar Roberto hem gierend beetpakt.
'Ja, we gaan samen vliegen!' gilt hij, met overslaande stem. Nog voor iemand kan ingrijpen trekt Roberto Jack mee naar de rand, waar hij tot mijn grote afschuw zijn evenwicht verliest. Samen duiken ze zoevend naar beneden. De klap is oorverdovend. Dan is het stil, niemand zegt nog wat. Het relaxte avondje is voorbij.
WAARDERING

HITS

514

Artikel aangepast: 13-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.10.20
Feedback:
Wat afschuwelijk! Je voelt de oplopende spanning.
Heel goed geschreven, Nicole.
Show more
13.10.20
Feedback:
Goed opgebouwd verhaal, Nicole.

'Mike, Jacks beste vriend, die bij dronkenschap het beste vermeden kan worden, staat voor de deur.'

Vermeden moet hier gemeden zijn. We mijden plaatsen en personen, we vermijden gebeurtenissen en situaties.
Show more
12.10.20
Feedback:
Ijzingwekkend!
Show more