SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een toetsenbord voor mijn Ipad

Publicatie: | Bas Coppoolse

Een toetsenbord voor mijn Ipad

Ja die heb ik gekocht voor het schrijven aan mijn korte verhalen. Ouderwets met pen en papier ik heb het geprobeerd maar dat ligt mij niet. Als eerste houd ik mijn pen niet goed vast waardoor ik na 5 min druk schrijven al kramp in me vingers heb en vervolgen besluit ook mijn onder arm tegen te stribbelen in de vorm van verstijving….ofzo…. Dan nog het ergste van alles ik heb dyslexie, wat een briljant idee he?! Verhalen willen schrijven, terwijl letter mijn vijand zijn. nou ja en ik kan niet netjes schrijven. Maar ja! Wie wel? Vroeger schreef zelfs mijn Meester op de basis school niet netjes. Cor zo heet hij, dan ging meester  Cor mij verbeteren met zijn rode BIC pen. Een trauma is het gewoon. En dokters ik ben blij voor iedereen dat die nu al een tijdje met computers  werken. Het maakte naar de dokter gaan dan ook weer spannend, dat dan weer wel. Je ging voor je knie en na de controle Kreeg je een briefje mee. Met dat briefje ging je naar de apotheker om je medicijn op te halen. Maar wat er op het briefje stond…. Geen idee! Het leek wel oud geschrift of hoe zeg je dat… uuuuh….. hiërogliefen je weet wel wat ze in de tijd van de farao’s  gebruikte om te schrijven. Wat niemand echt begrijpt. Maar ja, je gaat er dan maar vanuit dat de apotheker oud geschrift heeft gestudeerd. Toch een beetje zenuwachtig zat ik op de fiets naar de apotheker. Ik zet mijn fiets neer en loop naar binnen. Het allereerste wat ik dacht was, het ruikt hier naar pis en zweet. Bejaarde zijn hier geweest. Ooh wacht even zweet dan ben ik zelf! Shit ik heb geen deo bij! Nou hopen dat mevrouw het achter de balie het niet ruikt. Goedemorgen zeg ik terwijl mijn stem overslaat. Ik kom een recept ophalen. De apotheker kijkt me boos maar ook vriendelijk aan. En zegt Goedemorgen, en er komt een grote glimlach van oor tot oor mijn kant op gegooid. Ik voel elke spier ontspannen in mijn lichaam al mijn zweet porien sluiten zich weer af. En de rust is weder gekeerd. Ze pakt het briefje uit mijn handen en ik zie er lang staren naar het briefje. Oooh nee ik voel dat de porien weer open springen, al mijn spieren beginnen strak te staan. Kan ze het wel lezen bedenk ik me? Geeft ze me wel het goede recept? Ze roept het staat klaar hoor. 1 Maal daags innemen na het avond eten zegt ze. Dan ben je er morgen vanaf. Morgen? Vraag ik. hoe kan dat? Apotheker: nou zo tezien zijn het euthanasie pillen althans dat denk ik. Maar ik kom voor mijn knie roep ik in paniek. Nou meneer doe maar rustig als je deze pil neemt ben je morgen ook van de pijn in je knie af.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.