Ewald Hagedorn

Een prettig gesprek

© Ewald Hagedorn op 20.08.2022.

‘Goedendag meneer, mag ik eens vragen, weet u misschien van de hoed en de rand?’
‘Hm, da’s een interessante vraag. Van de hoed weet ik wel een en ander, maar de rand is mij eerlijk gezegd onbekend. Een duister schemergebied. Een randverschijnsel zeg maar.’
‘Tja, dan schiet uw totale hoedenkennis toch flink tekort, vrees ik. Een hoed zonder rand is als een pet zonder klep, als een bril zonder glazen, als een pik zonder houweel.’
‘Weet u meneer, hoeden en petten zijn niet zo mijn ding. Verder zie ik nog uitstekend, haarscherp zelfs, zowel veraf als dichtbij en bergbeklimmen is zogezegd niet bepaald mijn kopje thee, in goed Nederlands. Een enkele keer draag ik een Baskische baret, ook wel bekend als een alpino. Toevallig vandaag dus, zoals u ziet. Een erfstuk van mijn vader nog, ietwat versleten en van een onbestemde kleur, als ik eerlijk ben.’
‘Kijk, dat treft, want al langere tijd vraag ik mij af waar dat steeltje bovenop de alpinopet voor dient, en dat niet alleen, vooral ook of dat steeltje een naam heeft. Dat zal toch haast wel?’
‘Tjonge, daarmee brengt u me even lelijk in verlegenheid, daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht.’
‘Meent dat nou? Meent u dat nou werkelijk? U zet dus zomaar en geheel klakkeloos iets boven op uw hoofd, waarvan u noch de betekenis, noch de bedoeling, noch de naam kent. Mag ik u dan eens mijn ongezouten mening geven? Zo’n alpinopet, met zo’n steeltje erop en dan zo’n opgeblazen, nietszeggend gezicht daaronder, zoals dat van u, dat doet me altijd aan een eikeltje denken. Een enorm uit z’n krachten gegroeide eikel zelfs in dit specifieke geval. Logisch dus dat u niet van de hoed en de rand weet. Natuurlijk weet u dat niet. Dom van mij, heel dom, ik had beter moeten weten! Nou ja, goedemiddag dan maar en een fijne zaterdag verder, met uw steeltje boven op uw alpinopet.’
‘Euh…ja, insgelijks meneer en dank voor deze onderhoudende en prettige conversatie.’
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
10-09-2024

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering, in cijfers, te geven. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  27.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hahaha! Heel grappig! 😅
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  23.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel leuk gevonden, petje af!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!