• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Een onverwachte wending in de verkiezingen.

Publicatie: 06 november 2020

Na dagenlang de Amerikaanse verkiezingen bij CNN op de voet gevolgd te hebben, droomde ik vannacht. In mijn droom zag Donald de bui al hangen. Als een blad aan de boom was hij daarom plotsklaps van gedachten veranderd. Om niet voor jaren achter de tralies te belanden vanwege allerlei zaken uit zijn verleden, had hij met zijn oudste zonen een plan beraamd.

Nadat hij anderhalve dag niets van zich had laten horen, verscheen hij weer in allerlei tv programma’s. Geen woord meer over gestolen verkiezingen. Integendeel hij prees ‘sleepy Joe’ bijna de hemel in. De presentatoren waren met stomheid geslagen.

Tegen zijn zonen had hij verteld dat hij nog liever naar een psychiatrische inrichting ging, dan dat hij voor jaren in de cel verdween. Hij wendde voor dat hij geestelijk helemaal doorgedraaid was en Melanie bracht hem naar een psychiatrische inrichting. Eenmaal op de afdeling ging er een schok door hem heen toen hij de hoofdverpleegster zag, blonde Hillary.

Binnen de inrichting gedroeg Donald zich zoals hij zich in de afgelopen jaren gedragen had. Hij ruide de heleboel vreselijk op. Tegen de medebewoners zei hij: ‘Grab her by her Pussy.’ Iets wat sommige van de patiënten zich geen twee keer lieten zeggen. Maar hij had zich grondig in Hillary vergist. Ze sloot hem een paar dagen op in een isoleercel en liet hem elektroshocks toedienen.

Donald liet zich er niet onder krijgen en bleef zichzelf. Hij wist zelfs zijn medebewoners behoorlijk op te peppen zoals de verlegen, stotterende Billy die hem aan ‘sleepy Joe’ deed denken.

Donald was een fervent honkballiefhebber en zat op een avond met een aantal medebewoners naar de World Series op tv te kijken. Nog één wedstrijd moesten de Washington Nationals winnen en dan hadden ze de World Series gewonnen, maar Hillary was het opruiende gedrag van Donald helemaal zat en draaide het geluid uit. Donald was niet uit het veld geslagen, ging half naast de tv staan en gaf commentaar bij de wedstrijd alsof hij nooit anders gedaan had. Hij kon de namen van de ‘Nats’ wel dromen.

Kerstmis naderde met rasse schreden. Donald was de afwezigheid van jonge meiden meer dan zat en besloot een paar bewakers om te kopen. Hij organiseerde een losbandig feestje met volop drank en jonge meiden. De bewoners hadden de avond van hun leven.  De volgende morgen was Hillary des duivels toen ze Billy met een jonge dame in bed aantrof. Donald verdween weer in de isoleercel voor een aantal dagen.

Als Donald weer op de afdeling zit, moeten alle bewoners van Hillary verplicht naar een programma op tv kijken. ‘Het is een mooie dag voor ons land,’ zegt Hillary met een brede grijns op haar gezicht. Op tv is de inauguratie van ‘sleepy Joe’ aan de gang. Donald loopt naar de gang en sluit zich op in de wc. Hillary komt achter hem aan. Ze hoort dat Donalds maaginhoud in de wc pot verdwijnt. Ze klopt op de deur. ‘Alles goed Donald?’ vraagt ze.

WAARDERING

HITS

364

Artikel aangepast: 06-11-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!