Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

343 Hits

Publicatie op:
Een onverwachte verrassing.

‘Dat had je toch niet hoeven doen?’ glimlachte Jona. Ze was helemaal verbaasd toen ze de cadeaus had uitgepakt.
Het was zondagmorgen en we lagen nog heerlijk in bed. Het leek een mooie dag te gaan worden, want de zon scheen al door het half open gevallen gordijn. Ik plaagde haar een beetje en zei: ‘eigenlijk ben je helemaal nog niet jarig, schat. Je bent ’s avonds pas tegen zeven uur geboren. Tenminste, dat heeft jouw moeder mij altijd verteld. Eerst kwam jij op deze wereld en een kwartier later werd Bjorn geboren.’

Zaterdagavond toen we naar bed gingen, had ik de cadeaus al op het kastje naast haar bed gelegd en nieuwsgierig als ze was had de pakjes bevoeld.
‘Het ene pakje voelt zacht aan en het andere is hard,’ zei ze .‘Ik denk dat het een cadeaukaart is.’ Ik reageerde niet.
De volgende morgen sliep ze nog toen ik haar wakker kuste. ‘Gefeliciteerd met jouw verjaardag,’ zei ik. Dertig jaar was ze geworden, een roos in de bloei van haar leven.
‘Dank je,’ zei ze. ‘Ik hoop nog vele mooie dingen met jou te beleven.’
Eerst gaf ik haar het pakje dat zacht aangevoeld had. ‘Je moet het wel even aantrekken,’ zei ik . Ze werd nog nieuwsgieriger naar wat er in zou zitten en scheurde het papier kapot.
‘Och, wat mooi, ’ zei ze toen ze het mooie lingerie setje zag. ‘Zoiets heb ik altijd al willen hebben. Sinds wanneer kom jij in dat soort winkels?’ vroeg ze en gaf me een kus.

Daarna pakte ze het andere cadeautje uit. ‘Zie je wel, een cadeaukaart’, zei ze lichtelijk teleurgesteld.
‘Kijk even goed op de kaart,’ zei ik. Toen zag ze het pas.
Het was een cadeaukaart voor een wellnessdag voor twee personen. Binnenin de kaart had ik een briefje gestopt, waarin te lezen was dat het niet de bedoeling was dat haar vriendin meeging, maar dat ikzelf voor het eerst in mijn leven met haar naar de sauna zou gaan. Ze was totaal verrast.
‘Zoiets had ik helemaal niet verwacht,’ zei ze.
‘Bart heeft me over de streep getrokken. Al het me goed bevalt, gaan we misschien binnenkort wel met z’n vieren,’ antwoordde ik.
‘Maar eerst gaan wij lekker eten en ook nog een uurtje snoezelen.’
‘Wat is dat dan?’ vroeg ze.
‘Heerlijke massages,’ zei ik waarna ze heerlijk tegen me aan kroop.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een onverwachte verrassing."