Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 561
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Aan het lijntje

| Dave Koresh

Je lange blonde haren wapperen terwijl je door het park heen huppelt. Het is herfst en een vers gevallen bladerdek fladdert achter je op van de grond als je er doorheen rent. Ik weet dat je dit heerlijk vindt dus ik herinner je niet aan de tijd, dat is wat ik altijd zo mooi heb gevonden aan je: dat je je nooit wat aantrekt van de klok. Je laat uren door je vingers glippen terwijl je geboeid bent door een vogeltje, ze vloeit uit je handen als ik je blote buik streel terwijl we op de bank liggen maar nu gutst het de spuigaten uit en ik roep je bij me, het is tijd om te gaan.

Onderweg naar het gebouw van de therapeut fantaseer ik dat ik iedereen die vertederend naar ons omkijkt, thuis aan zijn partner vertelt over het romantisch stelletje dat ze nu weer hebben gezien. Terwijl we lopen aai ik af en toe door je haar en voel dat het weer eens geknipt moet worden.

“Je moet echt een keer langs gaan bij deze mevrouw, ze is heel aardig hoor” had mijn moeder een week geleden met een meelevende blik gezegd “dit kan echt zo niet langer, sorry, ik heb zelfs al een afspraak voor je gemaakt”.

Dat overviel me wel, “alleen met mij? Maar dan moet Bella daar toch ook bij zijn?”

Weer die meelevende blik.

“Tuurlijk, neem haar ook maar mee” sloot ze zuchtend het compromis. Onze relatie bleef een hekel punt.

“Hallo, ik ben Joris Buitenhof, dit is Bella, we hebben een afspraak met mevrouw Driessen”. De dame achter de receptie lacht vertederend naar je, een steek van jaloesie en achterdocht, maar ik houd me in. We hebben nauwelijks tijd om een plek te zoeken in de lege wachtruimte als diezelfde dame al naar ons toeloopt met haar ene hand gevouwen in de ander.

“Mevrouw Driessen kan u nu zien” en ze loopt voorop door de gang om een witte deur te openen en met haar hand ons uitnodigend binnen te laten.

Als we de kamer binnen lopen kijkt de mevrouw met witte stofjas pas na een paar seconden op van haar computerscherm. We gaan allebei zitten, jij nestelt je in de linker stoel, ik in de rechter. Misschien ben ik toch wat nerveus.

“Mijnheer Buitenhof” begint de dame, Bella negerend, “schijnbaar moeten we het hebben over uw ..ahum.. relatie”

Ik kijk opzij, jij kijkt me onschuldig aan.

“Ik begrijp het niet” begin ik ”We zijn hartstikke gelukkig samen. We zijn zelfs aan het denken aan trouwen en een kindje..”

Dan onderbreekt ze me “Maar dat is nu net het probleem mijnheer Buitenhof” voor het eerst kijkt ze naar jou, je begint spontaan te kwispelen, “dat kan écht niet. Niet met een golden retriever mijnheer Buitenhof. Écht niet.”

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 377

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

DSDD

Geschreven door Matthijs Zantinga. Geplaatst in Column.
Het begon met één stem. Belerend en irritant enthousiast. Het werden er al snel meer, maar dat was het ergste nog niet. Hij werd vooral gek van hun lachjes, van hun kirrend...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!