1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  936 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-01-2021

Hits: 248

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een levensgevaarlijke rit.

Aangepast: 14-01-2021
Uit waargebeurde verhalen:
Een levensgevaarlijke rit.
“Rene” schreeuwde ik, ”kijk achter je. Straks worden we nog verpletterd.”
Bijna drie jaar lang heeft Rene ons, voor een paar centen, met zijn lelijke eend naar de PA in Assen gereden. Zodra we met deze fragiele rode auto de snelweg op reden, zocht Rene een vrachtwagen op om in de slipstream ervan lekker goedkoop de afstand naar Assen te overbruggen. In vaktermen heet dat ‘een sleepje pakken.’
Maar vandaag ging alles anders dan anders.
Na een vrachtwagen te hebben uitgekozen, reden we onze Citroën 2CV tot op nog geen halve meter van de kolos zijn achterkant. Je voelde de zuigkracht tussen de vrachtwagen en de eend. We zaten heerlijk te babbelen toen ik in de buurt van Spier een zwaar brommend geluid achter me hoorde. Nadat ik me had omgedraaid, zag ik tot mijn verbijstering een enorme vrachtwagen op nog geen twee decimeter van onze achterbumper.
“Rene” schreeuwde ik, “kijk achter je. Straks worden we nog tussen deze twee vrachtwagens verpletterd.”
Rene keek geschrokken in zijn achteruitkijkspiegel en zag de enorme voorkant van de vrachtwagen vlak achter ons. Waarschijnlijk had voorste vrachtwagenchauffeur via de radio een bevriende collega gevraagd, de bumperklever eens een lesje te leren. Zo reden we, bijna platgedrukt door twee giganten, richting Beilen. Bij ons begon paniek de overhand te krijgen. Gelukkig zag op dat moment de chauffeur van de achterste vrachtwagen in, dat hij bezig was met een levensgevaarlijk spel en minderde vaart. Op de parkeerplaats van een benzinestation moesten Rene en ik even bijkomen van de spanning.
We hadden ons lesje geleerd en reden vanaf die tijd alleen op eigen kracht richting Assen en terug.citroën 2CV
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.01.21
Feedback:
Spannend verhaal Jan! Ik vraag me af of dit niet meer een cursiefje is, omdat het een waargebeurd verhaal is? Als je naar de omschrijving kijkt?
Show more
15.01.21
Feedback:
Gevaarlijke onderneming, Jan. Geestig verhaald.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Billenkoek
623
Lezen?
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
588
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
587
Lezen?