1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 22-03-2021

Hits: 335

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een kat- en muisspel

Aangepast: 22-03-2021

Een muis verstopte zich in een kattenmand, een kat bij een muizenhol. De kat dacht: een muis in de val. Ze wist dus niet dat er geen kat was. Ze hoorde haar baasje met haar eetbakje rammelen maar verroerde geen vin, want ze voelde zich wijzer dan Salomé’s kat. De muis wilde niet het haasje zijn en bleef waar ze was. Ze keek eerst nog de kat uit de boom maar ja, wat wil je als ze de kat bij de melk zetten? Ze at het eetbakje leeg denkend straks vindt de kat een hond in de pot! Maar na een tijdje voelde ze zich zelf als een kat in een vreemd pakhuis want uiteindelijk bevond ze zich toch wel in het hol van de leeuw. Ze koos voor het hazenpad en vertrok terug richting muizenhol. Eerst dacht ze nog: zou ik met de kat spelen als een kat met een muis of pseudo-beleefd een kattenrug maken? Ze besloot de kat toch maar niet in de gordijnen te jagen want ze wist dat deze kat geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De muis ging naar haar tweede muizenhol: het is natuurlijk een slechte muis die maar één hol heeft. Daar sliep ze de slaap der rechtvaardigen en ook een gat in de dag. Tuurlijk is het wel zo dat het eerste gewin kattengespin is ...!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Missing ?
355
Lezen?
Mijn eerste orgasme
353
Lezen?
Leg je handen
339
Lezen?