Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Een golf van gevoelens

Hoe kan je in leven blijven als je je dood voelt? Hoe kan je jezelf nog vertrouwen als je zo vaak iemand hebt gebroken. Ik heb altijd gedacht nergens bang voor te zijn, maar realiseer me vandaag dat er maar 1 ding is waar ik echt bang voor ben. Mezelf. Ik heb sinds ik klein was altijd het gevoel gehad dat ik er eigenlijk niet hoorde te zijn, waarschijnlijk omdat ik er niet wil zijn. Het is echt niks om je zorgen over te maken en je kan er ook niks aan veranderen. Mijn blik op de wereld zou volgens sommige mensen wel beschouwt worden als “donker”. Dan spijt het me, ik kan dit niet aanpassen.
Ik ben niet zo’n iemand die in alles iets negatiefs ziet. Integendeel. Als iemand gelukkig is met iemand moedig ik het aan voor die persoon. En ik ben blij voor ze. Het is alleen zo jammer dat zulke mensen dan ook vragen of ik gelukkig ben. Het antwoord is heel simpel. Nee. En het blijft bij nee. Het gaat niet veranderen door iemands hulp of doordat iemand me blij probeert te maken. Het werkt gewoon niet. Vroeger toen ik klein was toen was ik gelukkig. En Nog niet bewust van alle haat die er in mensen woekert. Nog niet bezig met allemaal problemen die je dag en nacht bezig houden. Je blik op de wereld is geweldig. Elke dag staan er mensen te popelen om met je spelen. Je wereldje is nog klein en je hebt overzicht. Maar na maten ik ouder werd moest ik langzamer hand opzoek naar mensen die wilden afspreken. Je verliest vrienden en zoekt voor nieuwe en wanneer je afgewezen word moet je verder. Je leeft je leven en laat andere hetzelfde doen. Je weet niet waar je Leven je Gaat brengen maar hoopt op het beste. En ik, ik zit nu aan een tafel dit te typen. Omdat ik nu met niemand wil praten. De ruimte waar ik in zit lijkt te draaien, al weet ik dat dit niet zo is. Me enige gedachtes die ik heb zijn verdrietige of boze. In mijn hoofd is het een oorlog ook al voel ik me relaxt. Alsof ik ergens wel weet dat het weer over zal gaan. De gedachtes die ik heb gaan nooit verder dan een week. Ik denk nooit aam de toekomst omdat ik bang ben dat het later dan zal tegenvallen. Mijn levensmotto is ook: Volg je dromen, maar niet te lang anders verkloot je je hele leven door ze te achtervolgen. Maak je dromen haalbaar, geen fantasie. Ik weet dat het klinkt alsof ik een kut leven heb maar dat is echt niet het geval. Ik heb mooie tijden gehad en ik ben dierbaar voor de tijden. Maar het is hetzelfde als de sterren aan de hemel. Hoeveel lichtpuntjes er ook zijn, het donkere van de lucht zal altijd in de meerderheid zijn en de lichtpuntjes overnemen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 370
(Gemiddelde waardering 3 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster