Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

200 Hits

Publicatie op:
Een droom komt uit.
Een droom komt uit.
Deel 10 uit Antilliaanse verhalen.
“Zijn jullie van de Zwarte Zee? De scheepslui keken elkaar verbaasd aan.
Ik schrijf het jaar 1979. Plaats: CURAÇAO. De warmte van buiten had ik ingeruild voor een koele airco van een eetgelegenheid in het stadsdeel Punda. Een gegrilde red snapper lag op mijn bord klaar om verorberd te worden. Tegenover mij had een viertal zeelieden aan tafel plaatsgenomen en ik hoorde ze Nederlands praten. Mijn aandacht werd nog meer getrokken toen één van de zeelui het over de Zwarte Zee had.
De Zwarte Zee was jaren lang het boegbeeld van de Nederlandse sleepbotenvloot. Wat had ik, als jonge jongen, vaak gedroomd om met die zeesleper over de wereldzeeën te zwerven.
Mijn nieuwsgierigheid kon ik niet langer bedwingen en stapte op de vier zeelui af. “Mannen, mag ik jullie wat vragen?” Een vier paar ogen keken me verbaasd aan. “Zijn jullie van de Zwarte Zee? De boot van 9000 pk, 68,5 meter lang en in 1963 in de vaart gekomen?”. “Ja”, zei de oudste van de vier beduusd. “Hoe dat zo?” Ik vertelde over mijn jongensdroom om op de Zwarte Zee te mogen werken. De vier keken elkaar even aan en de oudste nam weer het woord. “Als je tijd heb, mag je wel met ons mee. Dan laat ik je de Zwarte Zee zien”. Nou, dat liet ik me geen tweede keer zeggen. Ze belden de taxi af en in mijn auto reden we naar de Sint Annabaai, alwaar de boot al op me lag te wachten. Wat heb ik die middag van de rondleiding genoten. Misschien had ik toch naar de zeevaartschool moeten gaan.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een droom komt uit."