Voor schrijvers, door schrijvers
977 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

415 Hits

Publicatie op:
Een dilemma

‘Als wij niets doen, wie dan wel?’ vroeg Milou zich vertwijfeld af. Het was niet de eerste keer dat die vraag haar bezighield, maar Milou wilde haar eigen kinderen, die net uit school kwamen, niets laten merken van een lastig probleem dat haar hoofdpijn bezorgde. Sinds ze een aantal maanden geleden nieuwe buren had gekregen, hoorde ze de buurvrouw vaak schelden, deuren hard dichtslaan en soms gebeurde het dat na een ruzie één van haar kinderen gillend het huis uitrende Een paar weken geleden was daarbij het jongste kind van de buren bijna onder een auto gekomen.

Milouʼs eigen kinderen lagen net in bed toen ze tegen Bart vertelde wat er die middag voor de zoveelste keer was gebeurd. ‘Volgens mij is de buurvrouw weer helemaal de weg kwijt, Bart. Vanmiddag stond Jochem huilend voor onze deur en vroeg of hij binnen mocht komen. Eerst was het me nog niet zo opgevallen maar toen hij aan het spelen was met Zoé zag ik blauwe plekken op zijn bovenarm en op zijn rug. Het kan niet anders dat ze hem slaat.
Ik kan wel weer proberen met haar te praten, maar ik heb niet het gevoel dat ik echt tot haar doordring. Ze reageert zo apathisch. We moeten wat doen. We kunnen niet blijven doen alsof onze neus bloedt,’ vind ik.
Ze keek Bart met een hulpeloze blik aan en zei: ‘dat ze er niet aan moest denken dat één van haar eigen kinderen dat zou overkomen. Vreselijk zoiets.ʼ
Bart stond in tweestrijd. Van de ene kant was hij het wel eens met Milou, maar anderzijds de buurvrouw verdenken van kindermishandeling ging hem ook wel ver.
Milou zag zijn worsteling met het probleem en zei: ‘dacht je dat dit ons leven niet raakt. Denk je dat het vanzelf ophoudt? Niemand van ons heeft hier omgevraagd. We zien toch dat dit niet mag en kan. Het is nu aan jou en mij, als wij niets doen, wie dan wel?’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een dilemma"