Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Een dilemma

| Harry Boerkamp

‘Als wij niets doen, wie dan wel?’ vroeg Milou zich vertwijfeld af. Het was niet de eerste keer dat die vraag haar bezighield, maar Milou wilde haar eigen kinderen, die net uit school kwamen, niets laten merken van een lastig probleem dat haar hoofdpijn bezorgde. Sinds ze een aantal maanden geleden nieuwe buren had gekregen, hoorde ze de buurvrouw vaak schelden, deuren hard dichtslaan en soms gebeurde het dat na een ruzie één van haar kinderen gillend het huis uitrende Een paar weken geleden was daarbij het jongste kind van de buren bijna onder een auto gekomen.

Milouʼs eigen kinderen lagen net in bed toen ze tegen Bart vertelde wat er die middag voor de zoveelste keer was gebeurd. ‘Volgens mij is de buurvrouw weer helemaal de weg kwijt, Bart. Vanmiddag stond Jochem huilend voor onze deur en vroeg of hij binnen mocht komen. Eerst was het me nog niet zo opgevallen maar toen hij aan het spelen was met Zoé zag ik blauwe plekken op zijn bovenarm en op zijn rug. Het kan niet anders dat ze hem slaat.
Ik kan wel weer proberen met haar te praten, maar ik heb niet het gevoel dat ik echt tot haar doordring. Ze reageert zo apathisch. We moeten wat doen. We kunnen niet blijven doen alsof onze neus bloedt,’ vind ik.
Ze keek Bart met een hulpeloze blik aan en zei: ‘dat ze er niet aan moest denken dat één van haar eigen kinderen dat zou overkomen. Vreselijk zoiets.ʼ
Bart stond in tweestrijd. Van de ene kant was hij het wel eens met Milou, maar anderzijds de buurvrouw verdenken van kindermishandeling ging hem ook wel ver.
Milou zag zijn worsteling met het probleem en zei: ‘dacht je dat dit ons leven niet raakt. Denk je dat het vanzelf ophoudt? Niemand van ons heeft hier omgevraagd. We zien toch dat dit niet mag en kan. Het is nu aan jou en mij, als wij niets doen, wie dan wel?’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 98

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ron Jans en het n-woord

Geschreven door Han Maas. Geplaatst in Column.
Als voetbaltrainer Ron Jans in Cincinnati een paar woorden meezingt met een uit de speakers schallende hiphopbeat, wordt hij door een speler van zijn team (zeker een wissel...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!