Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

258 Hits

Publicatie op:
Een bloemetje

Zaterdag liep ik tegen het middaguur naar de viskraam op het dorpsplein. Een wandeling van een minuut of tien die ik al talloze zaterdagen gemaakt heb. Vlak voor ik het zebrapad opliep, hoorde ik een man tegen een vrouw zeggen: ‘Dank je feestelijk!’ Hij klonk kwaad. Even had ik de neiging mee te luisteren maar passeerde ze toch. Meningsverschillen of ruzies komen tenslotte in de beste families voor. Even later stond ik voor de viskraam.

‘Twee lekkerbekken?’ vroeg Gerrit, de visboer. ‘Ben ik al aan de beurt dan,’ zei ik. Geen van de wachtenden protesteerde. Even later gingen de lekkerbekken in de olie. ‘Waar is Henk?’ vroeg ik. Regelmatig hadden we een heerlijk shoarmabroodje bij zijn mobiele kebabkraam gehaald die naast de viskraam stond.

‘Henk is met zijn kraam naar een dorp verderop verhuisd. Hij denkt daar betere zaken te doen.’

Gerrit, is een aardig iemand Als het wat rustiger is, maak ik wel eens een praatje met hem. Zo vertelde hij mij eens dat hij van alles gedaan had, voor hij een viskraam begon. Jarenlang had hij in Oost-Duitsland gewoond. Maar de liefde had hem weer naar het oosten van ons land doen terugkeren.

‘Kruiden erop?’ vroeg hij. ‘Aan beide kanten?’

‘Doe maar,’ zei ik ‘en doe er ook maar twee haringen bij. Met ui.’ ‘Prima,‘ klonk het, ‘dat is dan 10 euro vijftig . Contant of pinnen?’

‘Pinnen, graag,’ antwoordde ik.

Op weg naar huis liep ik langs twee mensen met een hond. Een vrouw met een Jack Russell, een hond die we zelf ook jarenlang gehad hebben, en een man met een Boston terriër. Een hond die ikzelf nooit zou kopen vanwege zijn uiterlijk. Toen we zelf Mylos nog hadden, zag ik de twee op het bankje langs de bergingsvijver regelmatig een praatje maken. Aan de manier waarop ze met elkaar praatten en aan de blik in hun ogen merkte ik dat ze misschien wel iets met elkaar wilden, maar dat om bepaalde redenen niet kon. In gedachten zie ik voor me dat ze uitzien naar het moment dat ze hun hond moeten uitlaten en denken : zo meteen zie ik haar of hem weer.

Op het moment dat ik langs de bloemist kwam, zag ik de man die een woordenwisseling met zijn vrouw had de winkel uitkomen met een mooie bos bloemen. Toen hij mij zag, brak een lach door op zijn gezicht. Kennelijk hadden we dezelfde gedachte.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een bloemetje"

© Harry Boerkamp
04.10.20
Feedback:
Mooi stuk, Harry. Graag gelezen.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.10.20
Feedback:
leuk verhaal idd. Lekker op de markt slenteren! Vier sterren en een pluim! Liefs Ingrid
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.09.20
Feedback:
Prettig verhaal om te lezen.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.09.20
Feedback:
Leuk :-)
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig