1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Een bloemetje

Publicatie op : 29-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een bloemetje

328 Hits.

Zaterdag liep ik tegen het middaguur naar de viskraam op het dorpsplein. Een wandeling van een minuut of tien die ik al talloze zaterdagen gemaakt heb. Vlak voor ik het zebrapad opliep, hoorde ik een man tegen een vrouw zeggen: ‘Dank je feestelijk!’ Hij klonk kwaad. Even had ik de neiging mee te luisteren maar passeerde ze toch. Meningsverschillen of ruzies komen tenslotte in de beste families voor. Even later stond ik voor de viskraam.

‘Twee lekkerbekken?’ vroeg Gerrit, de visboer. ‘Ben ik al aan de beurt dan,’ zei ik. Geen van de wachtenden protesteerde. Even later gingen de lekkerbekken in de olie. ‘Waar is Henk?’ vroeg ik. Regelmatig hadden we een heerlijk shoarmabroodje bij zijn mobiele kebabkraam gehaald die naast de viskraam stond.

‘Henk is met zijn kraam naar een dorp verderop verhuisd. Hij denkt daar betere zaken te doen.’

Gerrit, is een aardig iemand Als het wat rustiger is, maak ik wel eens een praatje met hem. Zo vertelde hij mij eens dat hij van alles gedaan had, voor hij een viskraam begon. Jarenlang had hij in Oost-Duitsland gewoond. Maar de liefde had hem weer naar het oosten van ons land doen terugkeren.

‘Kruiden erop?’ vroeg hij. ‘Aan beide kanten?’

‘Doe maar,’ zei ik ‘en doe er ook maar twee haringen bij. Met ui.’ ‘Prima,‘ klonk het, ‘dat is dan 10 euro vijftig . Contant of pinnen?’

‘Pinnen, graag,’ antwoordde ik.

Op weg naar huis liep ik langs twee mensen met een hond. Een vrouw met een Jack Russell, een hond die we zelf ook jarenlang gehad hebben, en een man met een Boston terriër. Een hond die ikzelf nooit zou kopen vanwege zijn uiterlijk. Toen we zelf Mylos nog hadden, zag ik de twee op het bankje langs de bergingsvijver regelmatig een praatje maken. Aan de manier waarop ze met elkaar praatten en aan de blik in hun ogen merkte ik dat ze misschien wel iets met elkaar wilden, maar dat om bepaalde redenen niet kon. In gedachten zie ik voor me dat ze uitzien naar het moment dat ze hun hond moeten uitlaten en denken : zo meteen zie ik haar of hem weer.

Op het moment dat ik langs de bloemist kwam, zag ik de man die een woordenwisseling met zijn vrouw had de winkel uitkomen met een mooie bos bloemen. Toen hij mij zag, brak een lach door op zijn gezicht. Kennelijk hadden we dezelfde gedachte.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.10.20
Feedback:
Mooi stuk, Harry. Graag gelezen.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.10.20
Feedback:
leuk verhaal idd. Lekker op de markt slenteren! Vier sterren en een pluim! Liefs Ingrid
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.09.20
Feedback:
Prettig verhaal om te lezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
571
Lezen?
Een dapper besluit.
540
Lezen?
Column
Dilemma(2).
540
Lezen?