Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

213 Hits

Publicatie op:
Een bijzondere ontmoeting op Texel

We keken hem net zolang na tot we alleen nog zijn wilde grijze haardos boven de kleurrijk geklede toeristen in het dorpsstraatje zagen uitsteken.
We waren voor een weekje met vakantie op Texel en slenterden wat rond door het kleine hoofdstraatje van de Koog. Het was mooi weer voor herfst begrippen. Het zonnetje scheen, boven ons krijsten de meeuwen en we hadden wel trek in een lekker gebakken visje. Terwijl we op het pleintje voor de kerk aan het overwegen waren of we het visje hier of in Oudeschild zouden eten, kwam er een grote indrukwekkende man op ons toegelopen. Ruig figuur, grijs wild haar en een stoere blik in de ogen. ‘Waar komen jullie vandaan’ vroeg hij met een opmerkelijke zachte stem voor zo’n grote stoere man. ‘Verrek’ schoot het door me heen, dat is de beroemde schrijver Jan Wolkers. ‘Uit Hoogeveen’ gaf ik verlegen ten antwoord. ‘Wat is het hier genieten hè jongelui?’ vervolgde Jan het gesprek. ‘Zeker’, beantwoordde mijn vrouw deze eigenlijk retorische vraag. ‘Op Texel komen we helemaal tot rust.’
Hoelang we daar met hem hebben gesproken, de tijd hield even op te bestaan. Wat ik heb gezegd, wat mijn vrouw heeft gevraagd, alles is langs me heen gegaan. Wel weet ik, dat hij door zijn onbevangenheid, zijn echte interesse in ons en zijn imposante postuur, enorm veel indruk op mij heeft gemaakt. Ik was al eind zestiger-jaren fan van Wolkers, toen ik met rode oortjes Turks Fruit en Brandende Liefde las.
Sinds die ontmoeting op Texel ben ik nog meer fan van Jan geworden. Wel heb ik me altijd afgevraagd, waarom hij juist met ons een gesprek is aangegaan.
Na zijn overlijden in 2007 kon je de nabestaanden van Wolkers condoleren op …Texel.Jan Wolkers

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een bijzondere ontmoeting op Texel"

© Jan Boxem
14.02.21
Feedback:
Leuk verhaal, Jan. En het kan me best voorstellen dat je stomverbaasd was door deze onverwachte en mooie ontmoeting.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 15.02.21
  Nu ik met pensioen ben Louise, komen deze bijzondere momenten naar boven. Heerlijk om er een verhaal van te maken.
  • Louise van der Hee 18.02.21
   Mooi geschreven, Jan om alle dierbare momenten te koesteren.
   Dat is het belangrijkste.
14.02.21
Feedback:
Hoi Jan, wat jammer dat je je niet meer kunt herinneren waar jullie gesprek over ging zodat ik een beter beeld kreeg van waarom je een nog grotere fan van Wolkers bent geworden. Was je aanvankelijk fan omdat je rode oortjes kreeg van zijn werk of vond je het inhoudelijk ook goed? Ook dat is me niet duidelijk. En ik denk dat de eerste zin van je verhaal achter 'op Texel komen we helemaal tot rust' beter tot zijn recht was gekomen.
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.02.21
Feedback:
Mooi verhaal, bijzondere ontmoeting inderdaad. Maar waarom begint de eerste zin van het verhaal met de titel? Of is dat een vergissing?
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.02.21
Feedback:
Ik vind het heel mooi geschreven Jan.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: