1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-02-2021

Hits: 290

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een bijzondere ontmoeting op Texel

Aangepast: 15-02-2021

We keken hem net zolang na tot we alleen nog zijn wilde grijze haardos boven de kleurrijk geklede toeristen in het dorpsstraatje zagen uitsteken.
We waren voor een weekje met vakantie op Texel en slenterden wat rond door het kleine hoofdstraatje van de Koog. Het was mooi weer voor herfst begrippen. Het zonnetje scheen, boven ons krijsten de meeuwen en we hadden wel trek in een lekker gebakken visje. Terwijl we op het pleintje voor de kerk aan het overwegen waren of we het visje hier of in Oudeschild zouden eten, kwam er een grote indrukwekkende man op ons toegelopen. Ruig figuur, grijs wild haar en een stoere blik in de ogen. ‘Waar komen jullie vandaan’ vroeg hij met een opmerkelijke zachte stem voor zo’n grote stoere man. ‘Verrek’ schoot het door me heen, dat is de beroemde schrijver Jan Wolkers. ‘Uit Hoogeveen’ gaf ik verlegen ten antwoord. ‘Wat is het hier genieten hè jongelui?’ vervolgde Jan het gesprek. ‘Zeker’, beantwoordde mijn vrouw deze eigenlijk retorische vraag. ‘Op Texel komen we helemaal tot rust.’
Hoelang we daar met hem hebben gesproken, de tijd hield even op te bestaan. Wat ik heb gezegd, wat mijn vrouw heeft gevraagd, alles is langs me heen gegaan. Wel weet ik, dat hij door zijn onbevangenheid, zijn echte interesse in ons en zijn imposante postuur, enorm veel indruk op mij heeft gemaakt. Ik was al eind zestiger-jaren fan van Wolkers, toen ik met rode oortjes Turks Fruit en Brandende Liefde las.
Sinds die ontmoeting op Texel ben ik nog meer fan van Jan geworden. Wel heb ik me altijd afgevraagd, waarom hij juist met ons een gesprek is aangegaan.
Na zijn overlijden in 2007 kon je de nabestaanden van Wolkers condoleren op …Texel.Jan Wolkers
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.02.21
Feedback:
Leuk verhaal, Jan. En het kan me best voorstellen dat je stomverbaasd was door deze onverwachte en mooie ontmoeting.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 15.02.21
  Nu ik met pensioen ben Louise, komen deze bijzondere momenten naar boven. Heerlijk om er een verhaal van te maken.
  • Louise van der Hee 18.02.21
   Mooi geschreven, Jan om alle dierbare momenten te koesteren.
   Dat is het belangrijkste.
14.02.21
Feedback:
Hoi Jan, wat jammer dat je je niet meer kunt herinneren waar jullie gesprek over ging zodat ik een beter beeld kreeg van waarom je een nog grotere fan van Wolkers bent geworden. Was je aanvankelijk fan omdat je rode oortjes kreeg van zijn werk of vond je het inhoudelijk ook goed? Ook dat is me niet duidelijk. En ik denk dat de eerste zin van je verhaal achter 'op Texel komen we helemaal tot rust' beter tot zijn recht was gekomen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.02.21
Feedback:
Mooi verhaal, bijzondere ontmoeting inderdaad. Maar waarom begint de eerste zin van het verhaal met de titel? Of is dat een vergissing?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?