Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Een beeldhouwer

| Jorre Vanbaelen

Het scheurt in mij, denkt hij. Hij probeert te benoemen wat hij voelt maar heeft nooit veel met woorden gehad. Of gevoelens. Het scheurt, weet hij, maar hij weet niet waarom.
Hij mijdt ten stelligste oogcontact met alle mensen die hij tegenkomt op straat. Hij voelt zich niet veilig bij de aanblik van vreemde mensen, weet zelf al lang niet meer hoe dat komt. Als hij dat al ooit wist. Dat is gewoon zo. Daar heeft hij mee leren leven. Hij kijkt uit naar de warmte van zijn loket en naar de nacht die hij weer voor zichzelf zal hebben. Hij zal zich snel weer comfortabel voelen, denkt hij.

Hij kan zich niet concentreren op de beeldbuis. Hij laat de controller van de oude Nintendo vallen op de vloer, en tuurt door het raam van zijn loket. De parking waar hij over waakt ligt er zoals altijd bij: hetzelfde. Hij draait zijn stoel naar de computer, opent zijn mailbox en leest het bericht na.

Ze willen zijn beeldhouwwerken zien. Die mensen van de galerij.

Waarom doet dit zo'n pijn? denkt hij. Ik zet toch ook foto's van mijn werk online opdat mensen ze zouden kunnen zien?

Met zichzelf weet hij geen blijf. Hij wou dat hij zijn werkmateriaal ook in zijn loket mocht gebruiken. Hij probeert zich te concentreren op de uitoefening van zijn functie. En op het spelen van Megaman 5. De nacht lijkt een eeuwigheid te duren.

's Ochtends komt hij aan op zijn appartement. Voorzichtig baant hij zich een weg tussen de beeldhouwwerken die over de hele woonst verspreid staan. 

Uitgeput vindt hij de slaap.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 194

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Een beeldhouwerHans Van Battel 12-02-2020 18:23
Een verscheurde beeldhouwer...

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Scheikunde

Geschreven door Lieven Vandekerckhove. Geplaatst in Cursiefje.
In onze collegetijd stond wetenschap gelijk aan natuurwetenschap. De fameuze boeken 'Jongens en Wetenschap', die Sinterklaas toen in alle erudiete gezinnen rondstrooide, ha...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

De verjaardag

13, mei, 2020 Jeroen Follens

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!