1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  971 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Eén Amerikaanse steden

Publicatie op : 29-07-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eén Amerikaanse steden

93 Hits.

Het onderstaande korte verhaal heb ik ook ingezonden bij de vakantieblunder schrijfwedstrijd, maar ik heb hierover gevraagd bij de redactie van SP en er is mij niet gezegd dat ik het hier niet kon plaatsen. Als iemand daar toch bezwaar tegen heeft, en denkt dat dit "double-dipping" is, kan ik vragen om het hier te verwijderen. Dank u.

********************

Ik was jong, onbezonnen en vond goede raad overbodig. Ik studeerde, en in die tijd was het populair om op stage te gaan in de VS (al zeiden we gewoon Amerika). Een studievriend van mij was daarom in Seattle. Het leek mij heel interessant om hem daar te bezoeken en ik had lekker verdiend dus vakantiegeld was tot op zekere hoogte geen moeilijk punt. Maar, ik wilde wel economisch reizen en mijn vriend had gezegd om dan via Portland te vliegen, dat was goedkoper. Ik vlug op een kaart gekeken (we hadden nog geen Google maps) en zag dat dit niet een erg grote omweg was; voor Amerikaanse en Bosatlas begrippen eigenlijk vlakbij elkaar aan de noordwestkust.

Naar het reisbureau (zelf online reserveren kon ook nog niet), en gauw uitgelegd dat ik de goedkoopste vlucht naar Portland wou hebben, met welke maatschappij maakte mij niet uit. De reisdame voerde wat informatie in op haar desktop (zij al wel) en kwam met het idee om dan in Boston over te stappen. Prima, wat maakte mij dat uit. Dus een vlucht geboekt met China Airlines, dat was toen de vliegtuigmaatschappij van ROC Taiwan, die voor vluchten naar de VS bijtankte op Schiphol. Drie dagen voor het vertrek kreeg ik een telefoontje dat er iets haperde aan hetvliegtuig en dat ze me zonder extra kosten hadden overgeboekt op Alia (Royal Jordanian Airlines). Tja, dat was in de tijd met terroristische bomaanslagen door Arabische facties op westerse vluchten. Ervan uitgaande dat ze hun eigen vliegtuigen niet uit de lucht zouden knallen, leek me dat vanuit veiligheidsoverwegingen niet eens een slechte verandering. 

Op Schiphol, daar wou ik niet kinderachtig door mijn familie uitgezwaaid worden dus was gewoon alleen met de trein gekomen. Ik had nog nooit gevlogen en dat was al met al dus wel een avontuurtje. Het vliegtuig was driekwart leeg en ik had de hele bank voor mezelf. Zo af en toe begon het toestel verschrikkelijk te schudden en dan werd in het Arabisch iets aangekondigd. Bezorgd tikte ik mijn voorbuurman eens op zijn schouder om in mijn Engels te vragen of het verstandig was om misschien alvast het zwemvest aan te doen. Hij adviseerde om me niet ongerust te maken want dat was toch niet de moeite waard. Nou was Engels dus niet mijn sterkste vak, maar volgens mij was die uitleg op tenminste twee heel verschillende manieren te interpreteren.

Toch arriveerden we zonder nat te worden in Boston. Douane was geen probleem en de hal voor de verbindingsvlucht was vlakbij een verdieping lager, waar vandaan we met een busje naar het vliegtuig werden vervoerd. Alles ging verbazend soepel. Ik stond wel even te kijken van de geringe afmetingen van het vliegtuig want het was een verrassend kleintje met propellers. Nou ja dacht ik, Portland zal wel niet erg populair zijn en vandaar is het natuurlijk goedkoper reizen. Allemaal heel logisch.

Prettig en relaxed viel ik snel in slaap. Wat voor mij minuten leken moesten toch uren zijn geweest toen ik werd opgeschrokken door een lawaai van de openspringende wielkast klaar voor de landing, en dacht nog, nou al? Tjonge, wat gaat dat vliegen snel hier in Amerika.

Mijn vriend had gezegd om met een trein van Portland naar Seattle te reizen, dat was blijkbaar een toeristische activiteit. Als Nederlander verwacht je dat er busverbinding is tussen de luchthaven en treinstation. Maar, wetende dat dit in Amerika niet altijd het geval was, leek een taxi naar het treinstation en goede optie. Dat was ook weer zo’n verbazingwekkend klein gevalletje. Maar goed, ik liep naar het loket en vroeg daar om een enkele reis naar Seattle. De kaartjes mevrouw keek mij eens aan en vroeg, “Washington?” Ik was verontrust dat mijn Engels blijkbaar zo slecht was dat Seattle met Washington werd verward. Dus ik probeerde het nog een keer en ze kreeg het in de gaten en zei toen: “Yes; Seattle in the state of Washington? That is two-hundred and fifteen dollars for a three-and-a-half day trip.” Euh, pardon? Ze had een kaart van Amerika achter haar hangen en wees daarop naar een plek in het westen, wat inderdaad Seattle bleek te zijn. Dus dat was niet de oorzaak van de verwarring. Toen gaf ze aan waar we ons op dat moment bevonden en zakte ik bijna door de knieën. U had het allang door, maar ik was er niet van op de hoogte dat Portland ook een grote stad was in de noordoostelijke staat Maine, niet ver van Boston. Dus, Portland ME, en niet Portland OR.

De treinreis was eigenlijk best een mooi avontuur en uiteindelijk ook de goedkoopste optie. Maar we moeten er nog vaak om lachen en mijn vriend zegt telkens dat ik dit avontuur als een verhaal moet opschrijven. Dat ga ik zeker een keer doen.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
209
Lezen?
Oude wijn
195
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
178
Lezen?
Niet echt
167
Lezen?
Reflecteren
153
Lezen?