eduard bering

ongekend gevoel

© eduard bering op 27.05.2020.

Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte. Het was erg koud buiten omdat het flink aan het stormen was.
Al merkte ik er weinig van door dat mijn hart te keer ging. Het voelde alsof ik een marathon had gerend. 
Ik begroete de vrouw met haar hondje die ook stond te wachten op de bus. Ze was een mooie verschijning wat ervoor zorgde dat ik onbewust met open mond bewonderend haar aan keek. Ze keek me diep in mijn ogen en gaf een bescheiden glimlach. Haar ogen sprankelde alsof het universum mij toe lachte.  
Ik had niet door dat de bus er aankwam en dat er voor de halte een flinke plas water lag. Ik denk dat het net dat moment was dat ze mij probeerde te waarschuwen toen ik een natte plens water tegen mijn rug voelde slaan. 
Het schudde me wakker en ik was weer terug in de realiteit. Ik liet de dame met haar hondje als eerst instappen en de buschauffeur lachte naar me en zei: Ik ben bang dat ik de plas te laat heb gezien. Het spijt me vreselijk. Hoewel ik normaal boos zou worden beantwoorde de buschauffeur en zei: Dat kan gebeuren veel natter had ik toch al niet kunnen worden verwijzend naar de storm. 
Toen ik de bus in liep ging ik tegenover de dame zitten. Ik zag dat ze haar best deed om haar lach in te houden, maar dit was zonder succes. O het spijt me dat ik zo schaamteloos moet lachen, maar je blik op het moment dat je gaat zitten was als een kleine pup die voor het eerst een regenbui mee maakt. Je keek zo droevig en schattig tegelijkertijd.
Geen probleem antwoorde ik en wederom snakte ik naar adem. Ik word opgewarmd door haar verschijning en haar blik. Ik kan niets anders dan staren. We praten over koetjes en kalfjes en ze doet haar mooie lange witte jas uit en zegt tegen me: doe je jas uit en daarna toen ik dat deed sloeg ze haar jas om me heen. Het was heerlijk warm en het rook zo lekker. Ze sloeg haar arm om me heen en trok me dicht tegen haar aan. Dank je wel dit had ik wel even nodig. 
Ja ik zag je van een afstand al aankomen lopen met je ziel onder je arm. Je was zo ingedachte en ik was verrast door de verandering in je blik toen je me aankeek. Hoe je op leefde alsof de zon ineens ging stralen. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar het is wat me op viel. Je hebt me goed uitgelezen zei ik haar en je benadering is een mooi gebaar. Ik hoor net dat ik werkloos ben geworden. ontslagen na 15 jaar. Ik zou niet weten wat ik nu moest beginnen. Het was voor mij het einde. verder dan dit is het nooit gekomen. Het was een bevredigend einde van de dag.
Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
 
---
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
29-12-2023

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  14.07.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Aanvulling oude waardering.
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 5.0
Stemmen: 1
Hits: 1222
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Anne-Jean de Vries: Excellente Communicatie (Voor Professionals, Leiders en Ondernemers)

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.