Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Inzendingen: 1056
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Duivenliefde.
© Pieter Wouter Broekharst op .
Aantal hits: 462

Duivenliefde.

 

 

Zij heette Duif, maar dan op z’n Frans: Nathalie Pigeon, en ik noemde haar “duifje”,  maar de ui kon zij niet uitspreken.

Het was begin zestiger jaren van de vorige eeuw, toen ik op goed geluk naar Parijs vertrok, want ik was het hier een beetje beu, en als je dan toch “de wijde wereld” in trekt kan je beter naar het buitenland gaan.

Meer dan een stel schone onderbroeken en een tandenborstel had ik niet bij me, want je moet dat alleen maar meesjouwen.

Buiten het Gare du Nord gekomen wist ik even niet wat ik ging doen, maar bedacht dat ik me maar naar het Champs de Mars ging verplaatsen, want dat was toen een soort groot grasveld aan de voet van de Eiffeltoren.

Elke rechtgeaarde Parijzenaar vindt dat roeste staketsel het mooist als hij er zelf op staat, omdat je het hele ijzeren geval dan niet ziet.

Het was een uur of twaalf en ik had wel een paar boterhammetjes meegenomen, maar die had ik in de trein al opgegeten, dus schoot ik een jongeman van mijn leeftijd aan met de vraag waar ik een bistro´tje kon vinden. Ik kwam een heel eind met mijn armzalige middelbareschoolfrans, maar gelukkig sprak hij ook  Engels.

Om kort te gaan: we hebben samen een croissantje gegeten met een kop koffie en hij wist ook wel een niet te duur adresje waar ik onderdak kon vinden.

Bij zijn buurvrouw, alleenstaand met een dochter, wist hij wel een kamertje vrij.

Het was een klein kamertje met alleen een bed, een klein tafeltje en een stoel.

Buurvrouw was een klein, Edith Piaf gelijkend mensje, en een dochter om je vingers bij af te likken.  

Ze was zo mooi met haar glanzende, zwarte haar en een paar koolzwarte ogen in een fraai gemodelleerd rond gezicht, en haar figuur mocht er ook wezen.

Ik was vanaf het eerste ogenblik weg van haar en had desnoods op de gang willen slapen als ik bij haar in huis mocht zijn. Maar dat hoefde niet, want ik kreeg dat kamertje.

Het klikte meteen met moeder en dochter, en ik mocht mee aan tafel en werd als huisgenoot opgenomen.

Nathalie nam me op sleeptouw naar studenten- en artiestenkroegjes, waar ik vrienden maakte. Eén ervan werd later een bekend chansonnier, een ander een modeontwerper van naam.

Na een paar weken waren “mijn duifje” en ik intieme vrienden, maar daar mocht haar moeder niets van weten, want we waren in die tijd nog niet zo “bedorven” dat we openlijk de liefde bedreven vóór het huwelijk.

Moeder ging direct na het avondmaal naar bed, en in het begin van de nacht, als moeder diep in slaap was, kwam Nathalie naar mijn kamertje en dook onder mijn dekbed en in mijn armen.

Het duurde een halfjaar, en toen kwam echter na het zoet ook het zuur, en dat was toen Nathalie voor haar studie naar ergens in Afrika op stage ging.

“Mijn duifje”, vloog uit, maar kwam niet meer terug naar de duiventil.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Duivenliefde."

Geschreven door Pieter Wouter Broekharst . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart