Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Duivenliefde.

Duivenliefde.

 

 

Zij heette Duif, maar dan op z’n Frans: Nathalie Pigeon, en ik noemde haar “duifje”,  maar de ui kon zij niet uitspreken.

Het was begin zestiger jaren van de vorige eeuw, toen ik op goed geluk naar Parijs vertrok, want ik was het hier een beetje beu, en als je dan toch “de wijde wereld” in trekt kan je beter naar het buitenland gaan.

Meer dan een stel schone onderbroeken en een tandenborstel had ik niet bij me, want je moet dat alleen maar meesjouwen.

Buiten het Gare du Nord gekomen wist ik even niet wat ik ging doen, maar bedacht dat ik me maar naar het Champs de Mars ging verplaatsen, want dat was toen een soort groot grasveld aan de voet van de Eiffeltoren.

Elke rechtgeaarde Parijzenaar vindt dat roeste staketsel het mooist als hij er zelf op staat, omdat je het hele ijzeren geval dan niet ziet.

Het was een uur of twaalf en ik had wel een paar boterhammetjes meegenomen, maar die had ik in de trein al opgegeten, dus schoot ik een jongeman van mijn leeftijd aan met de vraag waar ik een bistro´tje kon vinden. Ik kwam een heel eind met mijn armzalige middelbareschoolfrans, maar gelukkig sprak hij ook  Engels.

Om kort te gaan: we hebben samen een croissantje gegeten met een kop koffie en hij wist ook wel een niet te duur adresje waar ik onderdak kon vinden.

Bij zijn buurvrouw, alleenstaand met een dochter, wist hij wel een kamertje vrij.

Het was een klein kamertje met alleen een bed, een klein tafeltje en een stoel.

Buurvrouw was een klein, Edith Piaf gelijkend mensje, en een dochter om je vingers bij af te likken.  

Ze was zo mooi met haar glanzende, zwarte haar en een paar koolzwarte ogen in een fraai gemodelleerd rond gezicht, en haar figuur mocht er ook wezen.

Ik was vanaf het eerste ogenblik weg van haar en had desnoods op de gang willen slapen als ik bij haar in huis mocht zijn. Maar dat hoefde niet, want ik kreeg dat kamertje.

Het klikte meteen met moeder en dochter, en ik mocht mee aan tafel en werd als huisgenoot opgenomen.

Nathalie nam me op sleeptouw naar studenten- en artiestenkroegjes, waar ik vrienden maakte. Eén ervan werd later een bekend chansonnier, een ander een modeontwerper van naam.

Na een paar weken waren “mijn duifje” en ik intieme vrienden, maar daar mocht haar moeder niets van weten, want we waren in die tijd nog niet zo “bedorven” dat we openlijk de liefde bedreven vóór het huwelijk.

Moeder ging direct na het avondmaal naar bed, en in het begin van de nacht, als moeder diep in slaap was, kwam Nathalie naar mijn kamertje en dook onder mijn dekbed en in mijn armen.

Het duurde een halfjaar, en toen kwam echter na het zoet ook het zuur, en dat was toen Nathalie voor haar studie naar ergens in Afrika op stage ging.

“Mijn duifje”, vloog uit, maar kwam niet meer terug naar de duiventil.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 169
(Gemiddelde waardering 4.8 met 4 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Gebruikt?

okt 09, 2019 Ze keek me aan Melissa Wouters

Meer schrijfactiviteiten