Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Druppel

Publicatie: 01 september 2020

Ik geloof er niet meer in, het is voor altijd voorbij en het enige wat nog over is, is ijdele hoop, al moet ik die natuurlijk loslaten omdat jullie het me al zo vaak hebben gezegd.

Ik geloof dat verdriet wel eeuwig zou kunnen duren, dat dat wel bestaat. Ik kijk naar de wolken, grijs genoeg om het voor altijd te laten regenen op aarde, hier op dit stukje aarde.

Je wilde me wel, ik weet het zeker. Jij was de enige die van me hield, zei iedere ochtend iets liefs en iedere avond ‘slaaplekker’ terwijl je je tegen me aan drukte en nooit meer losliet. De avonden waren dan het mooist. Ik had van de avonden moeten genieten, maar op die momenten waren het niet de kleuren van de nacht die me interesseerde. Juist jij, jouw details, lippen, haren, kaaklijn die zo scherp aanvoelde. Ik voelde het gisteren weer, toen ik geen andere keus had dan het gadeslaan van de zon die net als jou verdween. Ik begrijp niet waarom ik juist naar jouw kleinigheden verlangde en niet naar die van de hemel.

’t Is makkelijker om me niet klein te voelen wanneer ik verdwaal in een wederhelft als een lichaam als de jouwe.

Vanavond vliegt er een komeet langs. Ik en m’n vader gaan dan naar buiten, samen op de fiets. Ik heb de fietslichten al gecontroleerd en de lampen doen het. Mooi vind ik dat, dat wij als mensen altijd een lichtpuntje kunnen laten schijnen. Anders dan liefde die zomaar verdwijnt en die hoe graag ik ook wil niet altijd zal blijven. Ik probeer het wel, ik zal vanavond nog wel aan je denken als we hem voorbij zien vliegen, de komeet als een vallende ster. Ik had gehoopt dat ik van jou ook zevenduizend jaar kon houden, de baantijd, en dat mijn herinneringen aan jou ook de zon konden overleven. Maar ik vergeet het wel, of het is een duivel die alle gedachten laat verdwijnen die nog in mij dwalen in een laatste vonk. Mijn hele leven ben ik al dement, lijkt het wel. Eerst vergeet ik je oogkleur, daarna volgt de rest. Het enige wat dan overblijft is een waas die later niet meer te onderscheiden is, zoals de haarkleur van mijn eerste liefde die zowel bruin als oranje had kunnen zijn. Die waas was ooit de lichtbron geweest waarin ik mijn herinneringen plaatsen kon. Ik kan het opschrijven zodat ik het nooit maar vergeet, mar het blijft bij tekst. Soms wil ik liever een tekenaar zijn.

En als ik je dan voor altijd haat, zullen al mijn herinneringen dan zwart worden, omdat er geen reden is om de dingen te onthouden?

Er is nog één ding dat ik zie, terwijl ik hier in de bergen sta: de laatste stralen van de late middagzon. Straks zal het gaan regenen. Mijn vader heeft het me geleerd: je maakt je wijsvinger nat met je tong en steekt hem hoog in de lucht. Als je vinger dan koud voelt, nadat je hem hebt teruggetrokken, regent het, binnen nu of een halfuur.

Van mij mocht het altijd blijven regenen, parallel aan de tranen aan jou, maar in plaats daarvan lijkt het de natuur beter om de mooiste komeet te lanceren zoals zij jou liet generen om mij te leren dat sprookjes niet bestaan. Ik leer toch niets, behalve dat een mens beter nu kan huilen zodat hij er later geen meer kan produceren, geen tranen meer kan produceren. Daarvoor ben ik God of de natuur dankbaar, dat ik nooit meer in dezelfde val hoef te trappen als die ene keer bij jou.

‘Welterusten,’ zei ik je.

‘Slaaplekker.’

En je draaide je voor altijd om. Ik zie de sterren niet zoals ze zijn maar zoals ik ze zie, al zou ik ze het liefst willen zien zoals jij ze ziet. Teleurstellend dat gedachtenlezen niet meer mogelijk is.

Je zei me dat vertrouwen genoeg was. Ik vroeg hoe dat kon, hoe je iemand vertrouwen kon. Ik ben vergeten wat je erover zei.

Ik moet de zonsondergang zien waarvan ik wil dat het de laatste is. Ik ga eruit, wil zo ver mogelijk van huis zijn en weggaan. Ik wil deze avond dat ik nooit meer thuiskom. Ik realiseer me alleen niet dat ik richting huis ga, en niet richting jou, Aphrodite.

WAARDERING
HITS
460
AANGEPAST: 01-09-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
02.09.20
Graag je feedback a.u.b.:
Elke lezer interpreteert een verhaal verschillend en niet altijd per se naar de bedoeling van de auteur. Ik las een diep gemis in dit verhaal, heel mooi.
Let erop: less is more. Zinsopbouw kun je aan werken.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig