Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1004
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Droom
© Diane Thone op .
Aantal hits: 649

Met gebogen hoofd sta ik daar, naakt, onzeker....Rondom mij liggen de brokstukken van mijn oude stenen huid, afgeworpen na een leven lang twijfelen.


De zon raakt me met voorzichtige vingers aan, bang om me te verbranden en de wind is hier ook, ik zie hem niet maar voel hoe hij mijn wangen streelt en door mijn haren woelt.


Aartsengel Liefde staat voor mij en gaat me omhullen met het ragfijne, tere gewaad dat vertrouwen heet.De engelen Hoop, Mededogen en Verlangen staan terzijde en kijken toe, klaar om me hun gaven te schenken.


Dit moet een droom zijn, het kan niet anders...


O God,
laat aub niemand me wakker maken ...

 


 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Droom"

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Kort verhaal.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !