Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Droom

Het was liefde zoals liefde zou moeten zijn. Hals over kop en op het eerste gezicht.
Ik zag je in de winkel en je keek me uitdagend aan.Vlinders in mijn buik.
Ik heb je mee naar huis genomen.Je bent de vrouw van mijn leven.
En nog elke dag besef ik, jij bent het beste wat me sinds lange tijd is overkomen.
Elke dag lig je behulpzaam voor me klaar. Na al die jaren, nog steeds een prachtig lijf.
Tijdloos, strak in je vel maar toch soepel en nooit een onvertogen woord!
Mijn vermoeide lijf komt thuis in het warme badje van jouw ronde dijen en de maatvorm van jouw billen past perfect in de uitsparing van mijn heup.
We zijn voor elkaar gemaakt, we passen precies, dat kun je niet ontkennen.
Maar als ik je vraag: “kijk me aan , laat me smelten in je ogen en lieg eerlijk, ik houd van jou” , dan zwijg je.
Natuurlijk verschillen we, ik kom uit een goed milieu en jij bent een meisje van het volk, maar onze liefde is perfect. Je bent van mij en ik wil je met niemand delen!
En als ik mijn arm om je middel sla vallen je blonde nylon krullen als een kabbelend beekje over mijn schouder en kan ik met mijn vinger precies bij het ventieltje in je buik.
Schat , laat me nooit alleen in de onleefbare woestijn van dorre eenzaamheid.
Want jij bent mijn perfecte latex droom!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 520
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster