1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  935 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-06-2020

Hits: 497

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Droge worst (1962)

Aangepast: 07-06-2020

Droge worst (1962)

Uit waargebeurde verhalen.

“Jaap, hebben we nog ergens een muizenval liggen?” vroeg mijn moeder aan mijn vader onder het eten. “Hoe dat zo Carlien?” “Nou de muizen zitten aan de droge worst in de kelder”. Mijn hart stond even stil. “Wat raar anders” zei mijn vader. “We hebben al jaren geen muizen meer in de kelder”. Ik kon geen hap meer door mijn keel krijgen en voelde het bloed naar mijn hoofd stromen.

Na het eten waren mijn ouders even een ommetje gaan lopen. Wij, mijn twee broers en ik, kregen de opdracht ons thuis “normaal” te gedragen. Maar ja, wat moesten we doen? De tv begon pas om zeven uur. Ik stelde voor om een potje te gaan basketballen in de kamer. We haalden de lampenkap van de staande schemerlamp af en toverden zo de lamp om in een prachtige basket. Een dikke prop papier diende als bal. Zo waren we vijf minuten lang heerlijk aan het ballen. Even leek de concentratie bij mijn twee broers te verslappen. Een ideaal moment voor mij om de bal hard door het bovenste gat van de lamp naar beneden te dunken. Er volgde een enorme knal en gekraak en heel langzaam zagen we de schermerlamp door zijn houten voet zakken. We stonden als bevroren. De trots van onze ouders lag daar dwars doormidden in de woonkamer. Dat werd minstens een week niet meer buiten spelen. Mijn broer Ger redde de situatie door met hamer en spijkers de voet weer provisorisch aan elkaar te timmeren. Wat waren we stil toen onze ouders de kamer weer binnenkwamen. “Is er wat gebeurd?” vroegen ze. “Nee, hoe dat zo?” ”Nou, jullie zijn wel erg rustig?”. Braaf gingen we die avond, nagekeken door onze ouders, naar bed.

Twee dagen later zakte de schemerlamp alsnog door haar hoeven. Van verbazing sloegen mijn ouders haast steil achterover. Maar bij het zien van de spijkers sloeg de verbazing om in boosheid. Een bekentenis volgde.  Die avond gingen we “op tijd” naar bed.

Nog dezelfde week werd ik op heterdaad in de kelder betrapt, terwijl ik net mijn tanden in de droge worst wilde zetten. Ook nu weer volgde een bekentenis en mocht ik op tijd het bed opzoeken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Billenkoek
623
Lezen?
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
588
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
587
Lezen?