Erik van der Velden

Drie seconden

© Erik van der Velden op 17.01.2022.

Gekletter van bestek snijdt door zijn ziel. Het wekt hem abrupt, meedogenloos. Zijn wang brandt van zijn natbetraande kussen. De realiteit heeft hem zelfs in zijn dromen gevonden. Slaapdronken zoeken zijn voeten zijn pantoffels. Hij stoot zijn knie hard tegen het lege ledikant op de overloop. Het geluid is al wat hij voelt. Diezelfde doffe dreun. Hij slikt zijn verdriet met droogte in. De trap is eindeloos lang. Tijd waart misselijkmakend rond. 

‘Wist je dat ik in drie seconden al het bestek van de vaatwasser netjes in de la kan leggen?’ Haar cynische glimlach verteert hem langzaam. ‘En in drie tellen trek ik mijn sokken en schoenen uit. Tadááá!’ Ze spreidt haar armen vol gemaakte trots na haar behendige demonstratie en lacht als een enge clown. Een rilling bevriest zijn rug. ‘Drie tellen om de wasmachine te legen, twee plantenbakken water te geven, koffie in te schenken. Ik ben sneller dan Johnny Depp in die ene episode.’

‘Marit, godverdomme, stop!’ Hij drukt zijn handen op zijn oren en knijpt zijn ogen dicht tot hij dansende vlekken ziet. ‘Het is niet jouw schuld!’ Hij zucht verslagen. ‘Het is niet onze schuld. Ze liep zo snel …’

‘Gegrepen in oranje licht van de groene golf,’ prevelt ze huilerig. ‘We stonden erbij en ...’

Ze draait zich om en sjokt snikkend naar het keukenraam. De opkomende zon straalt de kleur die het stoplicht had op het fatale moment en stelt haar twee simpele keuzes: stoppen of doorgaan? Na drie seconden blijft ze het antwoord voor altijd schuldig.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  20.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het verhaal raakt me. Ik weet alleen niet zeker wat ik van het eind moet denken. Pleegt ze zelfmoord? Wordt ze vermoord?
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Erik van der Velden 20.01.22
   Dank je voor je reactie en waardering, Monetta. De impact van de gebeurtenis is zo groot op de vrouw dat het haar leven overschaduwt. Elke dag opnieuw dat beeld, de pijn, het schuldgevoel. Stoppen of doorgaan? Fysiek leeft ze nog, maar zal ze ooit mentaal nog tot leven komen? Het antwoord op die vraag zal ze altijd schuldig blijven.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 338
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Punk 57 - Penelope Douglas

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.