1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-04-2020

Hits: 441

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dorus

Aangepast: 17-04-2020

‘Als ik ergens een hekel aan heb, is het aan de geur van mottenballen,’ zei Ans tegen haar kleindochter Maartje. Ans trok er een vies gezicht bij.
Nu ze aan die tijd, lang geleden, terug dacht, leek het wel of ze de geur van kamfer weer in de neus kreeg. Samen met Maartje was ze bezig de kast op zolder, waar de winterkleren en de winterdekbedden, weer voor een tijd in gingen aan het inpakken.
‘Wat zijn dat mottenballen, oma?’ vroeg Maartje. Het meisje van zes jaar had geen idee wat voor dingen het waren. Ze gingen even op bed zitten.
‘Ouwe oma, mijn moeder heb je wel eens op een foto gezien, want ouwe oma leeft toch allang niet meer. Ouwe oma is een sterretje geworden, zeg ik toch altijd tegen jou. Toen ik zo oud als jou was, hielp ik haar zomers ook wel eens om de dekens en winterkleren in de kast te doen. Ze woonde in een heel oud huis met kieren in de muren en het was er erg vochtig. En dan kwamen er ʻmotten’, een soort vlinders in de kast. Ouwe oma stopte dan witte ballen tussen de kleren, want anders kwamen er misschien gaatjes in de kleren. De motten kunnen niet tegen een stofje dat in de mottenballen zit. Oma is niet zo bang voor motten in de kast, want ik zet heel vaak de ramen open en dan wordt het niet zo vochtig in huis en anders leg ik lavendel tussen de kleren. Dat ruikt tenminste lekker. Je weet wel die mooie paarse bloemetjes in onze tuin.’
Toen ze even later klaar waren met inpakken, zei oma tegen Maartje: ‘zal ik jou is een leuk filmpje laten zien.’ Daar had Maartje geen bezwaar tegen.
ʻDeze meneer zingt een heel leuk liedje over twee motten. Hij heet Dorus. Oma keek altijd televisie bij de kolenboer op de hoek als hij erop was.’
‘Hadden jullie dan geen televisie, oma?’ vroeg ze met een gezicht vol ongeloof.
ʻNee, toen ik zo oud was als jij hadden heel veel mensen nog geen televisie. Nu is dat raar en heeft iedereen wel één of meer televisies in huis.’ Maartje knikte en zei: ʻMag ik nu het filmpje zien, oma?’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
580
Lezen?
Column
Dilemma(2).
553
Lezen?
Een dapper besluit.
550
Lezen?