Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Dop en het aardvarken

Publicatie: 02 september 2020
‘Papa, ik heb toch een hond voor mijn verjaardag gevraagd? ’ Dop is boos. Ze stampt met haar voetjes op de grond. Voor haar staat een heel raar beest dat haar verbaasd aan kijkt. ‘Zijn snuit lijkt op een varken en zijn oren lijken op die van een ezel.’ De vader van Dop moet heel hard lachen. ‘Dat klopt, Dop. Het is ook geen hond, maar een aardvarken.’ ‘Wat moet ik nou met een aardvarken? ‘ Lieve Dop, ga jij eerst maar eens een eindje door het bos met hem wandelen. Dan kun je meteen rustig nadenken over zijn naam, want die heeft hij volgens mij nog niet.’ Je begrijpt dat Dop hier helemaal geen zin in heeft, maar ze beseft dat ze maar beter naar haar papa kan luisteren. Ze pakt het koord dat om de hals van het aardvarken zit en zegt: ‘kom, we gaan even een eindje wandelen aardvarken’. Het is een heerlijke dag. De zon schijnt en Dop ziet onderweg allemaal mooie bloemen. Ze plukt er een paar en maakt van de bloemen een kransje voor op haar hoofd. ‘Wow, dat is vet chill man’. Dop schrikt. Praat dat aardvarken nou tegen haar? ‘I just love flowers.’ Vervolgens peutert het aardvarken even in zijn neus met zijn scherpe klauw. Dat doen aardvarkens namelijk heel graag. ‘Dieren kunnen toch niet praten?’ vraagt Dop. ‘Aardvarkens wel’, antwoordt het vreemde beest. ‘Trouwens, je hoeft geen naam meer voor mij te bedenken. Die heb ik al. Ik heet Boris.’ Dop kijkt nog eens goed naar het aardvarken en ineens wordt ze helemaal blij van binnen. Het is helemaal niet erg dat ze geen hond voor haar verjaardag heeft gekregen. Wie wil er nou een hond als je net een aardvarken hebt gekregen dat kan praten.
Dop en Boris blijven wel een uur weg. Hij leert haar alles over het bos en de dieren en zij kietelt hem op zijn rug. Dat vindt hij namelijk lekker! Als ze weer terug komen vraagt haar vader of ze blij is met het aardvarken. Dop legt haar wangetje tegen de snuit van Boris en kietelt hem nog maar eens extra op zijn buikje.
WAARDERING
HITS
362
AANGEPAST: 02-09-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
04.09.20
Graag je feedback a.u.b.:
Leuk verhaaltje!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elle Hart 05.09.20
    Bedankt Annemarie,

    Ooit geschreven bij een illustratie van Mareike van Mil.
    Met Dop ga ik zeker verder.