Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

199 Hits

Publicatie op:
Dop en het aardvarken
‘Papa, ik heb toch een hond voor mijn verjaardag gevraagd? ’ Dop is boos. Ze stampt met haar voetjes op de grond. Voor haar staat een heel raar beest dat haar verbaasd aan kijkt. ‘Zijn snuit lijkt op een varken en zijn oren lijken op die van een ezel.’ De vader van Dop moet heel hard lachen. ‘Dat klopt, Dop. Het is ook geen hond, maar een aardvarken.’ ‘Wat moet ik nou met een aardvarken? ‘ Lieve Dop, ga jij eerst maar eens een eindje door het bos met hem wandelen. Dan kun je meteen rustig nadenken over zijn naam, want die heeft hij volgens mij nog niet.’ Je begrijpt dat Dop hier helemaal geen zin in heeft, maar ze beseft dat ze maar beter naar haar papa kan luisteren. Ze pakt het koord dat om de hals van het aardvarken zit en zegt: ‘kom, we gaan even een eindje wandelen aardvarken’. Het is een heerlijke dag. De zon schijnt en Dop ziet onderweg allemaal mooie bloemen. Ze plukt er een paar en maakt van de bloemen een kransje voor op haar hoofd. ‘Wow, dat is vet chill man’. Dop schrikt. Praat dat aardvarken nou tegen haar? ‘I just love flowers.’ Vervolgens peutert het aardvarken even in zijn neus met zijn scherpe klauw. Dat doen aardvarkens namelijk heel graag. ‘Dieren kunnen toch niet praten?’ vraagt Dop. ‘Aardvarkens wel’, antwoordt het vreemde beest. ‘Trouwens, je hoeft geen naam meer voor mij te bedenken. Die heb ik al. Ik heet Boris.’ Dop kijkt nog eens goed naar het aardvarken en ineens wordt ze helemaal blij van binnen. Het is helemaal niet erg dat ze geen hond voor haar verjaardag heeft gekregen. Wie wil er nou een hond als je net een aardvarken hebt gekregen dat kan praten.
Dop en Boris blijven wel een uur weg. Hij leert haar alles over het bos en de dieren en zij kietelt hem op zijn rug. Dat vindt hij namelijk lekker! Als ze weer terug komen vraagt haar vader of ze blij is met het aardvarken. Dop legt haar wangetje tegen de snuit van Boris en kietelt hem nog maar eens extra op zijn buikje.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dop en het aardvarken"

© Elle Hart
04.09.20
Feedback:
Leuk verhaaltje!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elle Hart 05.09.20
    Bedankt Annemarie,

    Ooit geschreven bij een illustratie van Mareike van Mil.
    Met Dop ga ik zeker verder.