Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

125 Hits

Publicatie op:
Donor
De motorkap is als een harmonica in elkaar gevouwen en de voorruit is versplinterd. Het portier aan de bestuurderskant staat wijd open maar er is niemand te zien. De boom waar de Mercedes zichzelf tegen aan heeft geparkeerd staat nog fier overeind, enkel een paar beschadigingen aan de schors verraden wat er gebeurd is.
Politieman Burger kijkt zijn collega Arends aan.'Waar is de bestuurder? '
Hij buigt zich de auto in en voelt een koude rilling over zijn rug lopen. Bloed en botsplinters plakken op de pedalen. Een misselijkmakende stank dringt zijn neusgaten binnen en vol walging trekt hij zich snel terug, de frisse ochtendlucht in.
Zijn partner haalt de brede schouders op.'Misschien er uit geslingerd. '
'Dan is die ondertussen meer dood dan levend. 'antwoord Burger langzaam.
Hij kijkt de weg af en ziet een paar honderd meter verderop een boerderij.
'Misschien hebben ze daar iets gehoord of gezien. '
Arends staat voorover gebogen en wenkt Burger. Hij wijst naar sporen in de modder.
'Kijk. '
Profielafdrukken van brede banden zijn duidelijk zichtbaar. Bloeddruppels markeren het pad vanaf het wrak naar de bandensporen.
'Het lijkt erop dat onze onfortuinlijke bestuurder is meegenomen in een andere auto. '
 
De afschuwelijke pijn in mijn benen is met geen pen te beschrijven. Mijn maag rammelt en mijn mond is droog. Waar ben ik...?
Ik wil schreeuwen maar het enige wat ik kan uitbrengen is een gekraak. Ik ben kotsmisselijk. Langzaam slaag ik erin mijn ogen te openen en zie dat ik ben omgeven door vier witte muren. Een weerzinwekkende stank hangt om me heen. Een geur van poep en pis.
Waar komt die vandaan?
Ik ben bang, verschrikkelijk bang. Het is een angst die me al mijn alle kracht ontneemt. 
Met een uiterste krachtinspanning probeer ik mijn hoofd toch op te tillen. Koortsachtig probeer ik me te herinneren wat er is gebeurd dat ik hier ben terecht gekomen.
Op dat moment gaat een deur open en een lange, kale man komt binnen gevolgd door een knappe vrouw in een verpleegstersuniform.
'Ah, u bent weer bij bewustzijn. '
Zijn hoofd zweeft boven het mijne en een glimlach krult zijn lippen.
'Wat...wat is er gebeurt. '
'U heeft geprobeerd zichzelf te pletter te rijden tegen een boom. '
De man trekt het laken over mijn benen weg en hij schudt zijn hoofd.
Ik volg zijn blik en een schreeuw ontsnapt aan mijn lippen. Wat is er met mijn benen gebeurd...alles onder de knie is verdwenen. Bloederige stompen besmeuren het witte laken.
'Mijn mensen hebben u gevonden, 'zegt de man.' Mijn naam is trouwens Smit. En dit is mejuffrouw Veenendaal. Zij zal me assisteren bij de operatie. '
Het duizelt me. Operatie...? Ik begin hulpeloos te stotteren en tranen wellen op in mijn ogen. 'Dank u, dokter. Kunt u mijn benen nog redden? '
Smit fronst zijn wenkbrauwen en begint dan te schudden van het lachen.
Na een paar minuten waarin hij over zijn ogen wrijft en zijn neus snuit schraapt hij zijn keel.
'Nee, mijnheer..? '
'Postman. '
'Excuses voor mijn gedrag. U heeft mij verkeerd begrepen. '
Zijn blauwe ogen kijken me hard als steen aan .'U bent in de gelegenheid andere mensen een nieuw leven te geven. Stelt u zich eens voor hoe blij die mensen zijn. '
Ik staar hem alleen maar aan en zeg niets. Een ijskoude hand kronkelt in mijn maag. Zijn stem drijft als in een mist naar me als de zuster een naald in mijn arm steekt.
'Stel u eens voor wat u nog voor kwaliteit van leven had gehad de rest van uw leven in een invalidenkarretje. '
Een felle lamp flitst aan en dat is het laatste wat ik zie.
 
Noot van de schrijver:Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Donor"

04.04.21
Feedback:
Ik heb je verhaal graag gelezen; het is verrassend. Er zit wel ergens een vouwtje in de verpakking. Stoor je er niet aan.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig