Teun van der Linden

Dokter Polman

© Teun van der Linden op 23.07.2022.

 

Dokter Polman neemt een slok uit de besmeurde zandkleurige mok terwijl hij afwisselend naar mij en het computerscherm kijkt.

    Hij lacht besmuikt.

    ‘Ik zou u Cipramil kunnen voorschrijven…’, zegt hij lijzig.

    Buiten rennen een stel schoolkinderen joelend en gillend voorbij. Polman kijkt over zijn schouder naar buiten terwijl hij verder praat.

    ‘Cipramil is een antidepressivum en ik kan het u van harte…’

    Buiten krijst één van de jongetje zo hoog en hard dat Polman’s stem stokt. Met een gepijnigde uitdrukking op zijn gezicht wendt hij zich weer tot mij.

    Zweet staat op zijn gezicht dat rood is als het binnenste van een rauw gebakken biefstuk. Donkere krullen omlijsten zijn kale schedel. Hij lijkt te aarzelen en kijkt mij aan met een blik van iemand die alles te serieus neemt.

    Ik wil het woord nemen en kuch.

    De arts is mij voor.

    ‘Weet u wat? Ik ga u iets heel geks zeggen.’

    Hij buigt iets over zijn bureau. Even lijkt hij opnieuw te aarzelen, dan ontspant hij.

    ‘Drink meer alcohol. Eén, twee, drie whisky’s per dag, niet méér, dat moet u proberen en als dát niet lukt… ja dan komt u maar bij me terug, al verwacht ik niet dat dat nodig is.’

    Dokter Polman schuift prompt zijn bureaustoel naar achteren.

    ‘Probeert u maar’, zegt hij als ik hem de hand schud.

    Wanneer ik mijn hand opsteek, heft hij zijn zandkleurige mok op.

   

 
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
22-11-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

Voorwaarden KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!