Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

101 Hits

Publicatie op:
Doe toch normaal
Doe toch normaal!
Mijn vader zei vaak tegen mij: ”Jan, doe toch normaal.” En dan riep ik terug: ”Maar wat is normaal pa? Wat vandaag normaal is, is morgen misschien abnormaal”.
“Maar dat kan toch niet Gerrit? Boeven, dieven en ander gespuis raken toch niet onder de indruk van een vrouwelijke agent?”
”En toch is het zo Jan. Ze willen vrouwen bij de politie”.
Het zal zo rond 1966 zijn geweest. Gerrit en ik hadden de woensdagmiddag aangegrepen om de weilanden aan de westkant van Hoogeveen te verkennen. We zagen een buizerd, hazen en in de verte de oranjebruine kleur van een vos. Moe van het slootje springen, lagen we op onze rug aan de waterkant met een sprietje in de mond naar de blauwe lucht te kijken. De warmte van de zon en geen wind zorgden voor een aangename temperatuur. “Vrouwen bij de politie,” herhaalde ik, “toch te gek voor woorden.” “En wat ik ook hoorde,” ging Gerrit verder “is dat ze mannen en vrouwen in de toekomst samen op dezelfde zaal in het ziekenhuis willen laten liggen.” “Daar moet ik niet aan denken,” verzuchtte ik. “Straks gaan ze samen nog douchen.” We lagen in een deuk. Gerrit ging rechtop zitten en gooide zijn sprietje in het water. Terwijl ik mij uitrekte, sprong Gerrit over de sloot en belandde met zijn ene voet in het water. In de verte hoorden we het onafgebroken geluid van auto’s. “Het zijn rare tijd Gerrit. Straks komt er nog een voetbalcompetitie voor vrouwen.” Ook nu weer kwamen we niet meer bij van het lachen. Zo liepen Gerrit en ik door het hoge gras, met de armen om elkaars schouders, richting Hoogeveen. Vrouwenvoetbal. Hoe bedenk je het.
Maar vijf jaar later maakte het vrouwenvoetbal in Nederland officieel deel uit van de KNVB.
Wat nu normaal is, kan morgen weer anders zijn.Normaal doenjpg

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Doe toch normaal"