SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

DIKKE VAN DALEN

Publicatie: | Asko De vries robles

DIKKE VAN DALEN

Als klein mannetje bleek hij te beschikken over een fenomenale woordenschat, " de Dikke van Dalen" was zijn bijnaam en hij liet het zich welgevallen. De genoemde omvang sloeg op de reikwijdte van zijn geest en niet op zijn fysieke gestel, dit ter verduidelijking, zo wordt u als lezer niet op het verkeerde been gezet. De overige leerlingen blonken uit in sport , de Dikke van Dalen echter zat meestal aan de kant wat voor zich uit te mijmeren. Zijn ogen gingen schuil achter een vierkant montuur met brede glazen , type groeten van Hak en zijn kapsel groeide de hoogte in en leek nog het meest op een paddestoel. De Dikke moest het van zijn uiterlijk niet hebben dat moge duidelijk zijn, maar wist toch met zijn woordenschat - trefzeker de pestkoppen op afstand te houden. Hij worstelde nog erg met zijn afkomst, was geboren al kind van joodse ouders en voelde zich een vreemdeling en hield zich mede daarom aan de oppervlakte. Het gevaar lag immers nog altijd op de loer en hij dook onder in zichzelf en was altijd en eeuwig op de vlucht. Zijn vader was opgegroeid met de vluchtkoffers kant en klaar ingepakt, onder zijn bed waar hij zich veilig waande. Dikke groeide op in het kielzog van deze angst en innerlijk beefde hij op zijn grondvesten. Zijn opa en oma zwegen als het graf wat het joodse vraagstuk betreft. De nagedachtenis aan de verloren zielen hield hem echter uit de slaap en overdag speelde hij slechts dat hij de Dikke van Dalen was. De woorden waren niet meer dan loze beloften , een luchtballon gevuld met de illusie van hoe het leven zou behoren te zijn.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.