Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 892
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

Dierbare herinneringen  

k lig op de bank in het halfduister, deken om me heen, ogen dicht tijd voor mijn absolute favoriet het luisterboek Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat
Godfried Bomans sla ik over, van het enthousiasme en de stem van Jan Wolkers krijg ik nooit genoeg.
Hij had zijn minpuntjes Jan Wolkers, zijn leven intens, de verhalen talrijk .
Vele jaren heeft hij op Texel gewoond, het eiland wat van mij pas later de waardering heeft gekregen wat het verdient. Hetzelfde eiland waar ik seizoenswerk heb gedaan, bandjes hoorde, de sterren leerde herkennen, me ook wel misdragen heb, het eiland van mijn puberteit.
Op een foto die ik een paar jaar geleden kreeg van iemand, waar ik samen mee gewerkt heb, zie ik nu een 17-jarige schoonheid. Toen vond ik mezelf erg doorsnee, niets bijzonders.
De boeken van Jan Wolkers heb ik lang geleden gelezen. Zijn Auschwitz monument met de gebroken glasplaat maakte mij stil van bewondering. 
Het gebroken glas met de tekst "Voorgoed kan op deze plaats de hemel niet meer ongeschonden weerspiegeld worden." maakte mij stil.
Om daarna een patatje te eten op het Waterlooplein bij een tentje waar overjarige hippies, oudere homoseksuelen en nog wat types op leeftijd zaten. Leeftijdgenoten die er waarschijnlijk ook al zaten toen ik er in mijn tienerjaren kwam. Luisterend naar de cd ga ik terug in de tijd vakanties, dagjes uit.
 
Dit artikel delen?

irene wagemaker

Avatar

Publicatie op .
Hits: 75

geef een waardering voor: "Dierbare herinneringen  "

Geschreven door irene wagemaker . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !