• Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

"Dicht die deur!"

Wat een vakantie! Had ik maar nooit ingestemd met het idee om elke dag een kasteel aan te doen, vooral niet met onze Barry als leider. Geef mij zo’n gids die beweert de omgeving als zijn broekzak te kennen. Het idyllische bospad dat hij ons had beloofd bleek een doodlopende weg en deed ons op een boerenerf belanden waar de mest ons om de oren vloog. Ik mag nog blij zijn, dat de bouvier niet zijn tanden in mijn enkels heeft gezet. Menigeen heeft ons twee keer zien langskomen. Zo langzamerhand zijn we zelf een bezienswaardigheid geworden.

Uiteindelijk wist Barry de juiste route te vinden en zo sluiten we de kleurige rij van wachtende bezoekers.
“Maarten van Rossum woonde hier. De onderaardse gang is er nog.” Grof gezegd zal het me worst zijn. Barry kan me wat mij betreft de boom in met zijn gezwam. Wat kunnen mij die saaie stenen schelen. Met veel moeite hijsen we ons de stenen traptreden op en treffen de deur dicht aan. Het ding zal toch niet gesloten zijn? Ik zie Ank’s gezicht betrekken. Zij en Rob zijn vandaag opvallend stil. Uitgeput zo te zien. Het is dan ook smoorheet en de middag is één grote mislukking.

Onverwacht zwaait de deur open. De rij zet zich in beweging. Wij er achteraan. Dan buldert vanuit het niets daarbinnen een stem: “Dicht die deur!” en slaat het hoge donkergroene gevaarte dreunend voor onze neus in het slot.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 280
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…