Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 571
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

"Dicht die deur!"

| Edith E

Wat een vakantie! Had ik maar nooit ingestemd met het idee om elke dag een kasteel aan te doen, vooral niet met onze Barry als leider. Geef mij zo’n gids die beweert de omgeving als zijn broekzak te kennen. Het idyllische bospad dat hij ons had beloofd bleek een doodlopende weg en deed ons op een boerenerf belanden waar de mest ons om de oren vloog. Ik mag nog blij zijn, dat de bouvier niet zijn tanden in mijn enkels heeft gezet. Menigeen heeft ons twee keer zien langskomen. Zo langzamerhand zijn we zelf een bezienswaardigheid geworden.

Uiteindelijk wist Barry de juiste route te vinden en zo sluiten we de kleurige rij van wachtende bezoekers.
“Maarten van Rossum woonde hier. De onderaardse gang is er nog.” Grof gezegd zal het me worst zijn. Barry kan me wat mij betreft de boom in met zijn gezwam. Wat kunnen mij die saaie stenen schelen. Met veel moeite hijsen we ons de stenen traptreden op en treffen de deur dicht aan. Het ding zal toch niet gesloten zijn? Ik zie Ank’s gezicht betrekken. Zij en Rob zijn vandaag opvallend stil. Uitgeput zo te zien. Het is dan ook smoorheet en de middag is één grote mislukking.

Onverwacht zwaait de deur open. De rij zet zich in beweging. Wij er achteraan. Dan buldert vanuit het niets daarbinnen een stem: “Dicht die deur!” en slaat het hoge donkergroene gevaarte dreunend voor onze neus in het slot.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 324

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Corona-"Weltschmerz"

Geschreven door ©Inspiratiewater EE. Geplaatst in Coronavirus.
Nee, voor dit intense lijden bestaat geen troost in woorden zolang je niet weet noch ervaart wat de ander ondergaat als woorden tekort schieten komen gedachten misschi...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!