Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 816

"Dicht die deur!"

Wat een vakantie! Had ik maar nooit ingestemd met het idee om elke dag een kasteel aan te doen, vooral niet met onze Barry als leider. Geef mij zo’n gids die beweert de omgeving als zijn broekzak te kennen. Het idyllische bospad dat hij ons had beloofd bleek een doodlopende weg en deed ons op een boerenerf belanden waar de mest ons om de oren vloog. Ik mag nog blij zijn, dat de bouvier niet zijn tanden in mijn enkels heeft gezet. Menigeen heeft ons twee keer zien langskomen. Zo langzamerhand zijn we zelf een bezienswaardigheid geworden.

Uiteindelijk wist Barry de juiste route te vinden en zo sluiten we de kleurige rij van wachtende bezoekers.
“Maarten van Rossum woonde hier. De onderaardse gang is er nog.” Grof gezegd zal het me worst zijn. Barry kan me wat mij betreft de boom in met zijn gezwam. Wat kunnen mij die saaie stenen schelen. Met veel moeite hijsen we ons de stenen traptreden op en treffen de deur dicht aan. Het ding zal toch niet gesloten zijn? Ik zie Ank’s gezicht betrekken. Zij en Rob zijn vandaag opvallend stil. Uitgeput zo te zien. Het is dan ook smoorheet en de middag is één grote mislukking.

Onverwacht zwaait de deur open. De rij zet zich in beweging. Wij er achteraan. Dan buldert vanuit het niets daarbinnen een stem: “Dicht die deur!” en slaat het hoge donkergroene gevaarte dreunend voor onze neus in het slot.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edith E
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 450
Publicatie op .

Geef een waardering voor: ""Dicht die deur!""

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!